IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel разкри цените на Insignia GSi

В Европа стартираха продажбите на спортните лифтбек и комби

Opel разкри цените на Insignia GSi

Германският производител Opel даде старт на продажите на „напомпаните” версии на новото поколение на лифтбека и комбито Insignia GSi. Цените на двата автомобила са съответно 45 595 и 46 595 евро.

Opel разкри цените на Insignia GSi

Модификациите Opel Insignia Grand Sport GSi и Opel Insignia Sports Tourer GSi се различават от стандартния модел по агресивната си аеродинамика, която включва допълнителни или преработени елементи по каросерията. По желание на клиента, в салона могат да бъдат поставени спортни седалки.

За машините са предвидени два двигателя. Бензиновият турбомотор с обем 2,0 литра развива мощност от 260 к.с., а дизеловият двигател с две турбини – 210 к.с. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична, като предавките могат да се сменят ръчно – от волана. Всички версии имат система за задвижване на четирите колела.

От Opel разкрива, че бензиновият лифтбек Opel Insignia Grand Sport GSi ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,3 секунди и развива максимална скорост от 250 км/ч. При комбито Insignia Sports Tourer GSi показателите да 7,5 секунди и 245 км/ч.

Opel разкри цените на Insignia GSi

Дизеловите варианти достигат 100 км/ч от място за 7,9 секунди, като максималната скорост при лифтбека е 233 км/ч, а при комбито – 231 км/ч.

В оборудването на машините влизат гуми Michelin Pilot Sport 4 S, адаптивни амортисьол FlexRide, спирачки Brembo, алуминиеви педали, както и система, която дава възможност на шофьора да избира между четири режима на придвижване - Standard, Tour, Sport и Competition.

Снимки: Opel
 

Тагове: opel insignia gsi
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Съжалявам, но кола за 80 бона, с 260 коня, която ускорява от 0-100 за 7.3 секунди е смешна. Проверете подобните на размери и мощност седани и комбита на други марки какви показатели имат. "Проверих... нещо не видях коя е тая дето в Германия (тук цените са по-ниски и на тази ще са по-ниски) е под 80 бона, предлага 4х4 и поне 8-степенен автомат и ускорение под 7.5 секунди... също със спортна Бремебо спирачна система и Рекаро салон от такъв клас :) Просто няма!
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Вв ( преди 6 години )
    Цените на всички автомобили скочиха супер много,но не виждам защо,какво повече се предлага ? Малки двигатели ,които не са сред най-надежните,много електроника ,която създава допълнителни проблеми
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Д ( преди 6 години )
    Съжалявам, но кола за 80 бона, с 260 коня, която ускорява от 0-100 за 7.3 секунди е смешна. Проверете подобните на размери и мощност седани и комбита на други марки какви показатели имат. Въпреки че не смятам, че ускорението от 0-100 е основен показател за добър автомобил, липсата на добро такова явно е знак за много тежко купе, което от своя страна може да развали и много други показатели като пътно поведение...
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    OPC ( преди 6 години )
    Предишната Инсиния ОРС с V6 мотор, във версия unlimited стига до 280км/ч и струваше 36000?!
  • #4
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    90 бона за опел. Не, благодаря!
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    в БГ ( преди 6 години )
    цените са около 10к ? по-ниски
  • #2
    0 rate up comment 7 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Оранджевото не и отива...
  • #1
    24 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Много си е хубаво возилото, но цената не е като за нас... Само на картинка ще си го гледаме...