IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Световен рекорд – нова марка продаде 6000 коли за 137 секунди

Кросоувърът Lynk&Co 01 ще се предлага с доживотна гаранция

Световен рекорд – нова марка продаде 6000 коли за 137 секунди

Компанията Lynk&Co, основана от концерна Geely и принадлежащата му марка Volvo, стартираха продажбите на своя първи модел – кросоувъра 01. Първоначално автомобилът ще се предлага единствено по интернет, съобщава изданието Autocar.

Световен рекорд – нова марка продаде 6000 коли за 137 секунди

Цените на автомобила стартират от 170 000 юана (21 765 евро), като началото на продажбите постави и нов рекорд. Само за първите 137 секунди след пускането на автомобила в сайта на Lynk&Co, от него бяха изкупени 6000 бройки.

Кросоувърът Lynk&Co 01 бе показан през 2016 г., само месеци след създаването и на самата копания. На първо време моделите на марката ще се продават само в Китай, но амбиците са георграфията да се разшири с добавянето на Северна Америка и Европа.

Моделът, както и останалите автомобили на Lynk&Co, е изграден на новата компактна платформа CMA. Тя е разработена от фирмата CEVT, съвместно предприятие на Volvo и Geely. Засега кросоувърът се предлага само с бензинов 2,0-литров турбомотор със 190 к.с., който е комбиниран със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Догодина ще излезе и версия с 3-цилиндров турбодвигател с обем 1,5 литра, развиващ 179 к.с.

Любопитното е, че компанията е готова да предостави на клиентите си пожизнена гаранция на своите автомобили. Освен това Lynk&Co ще осигури на купувачите си безплатен и безлимитен достъп до Интернет.

Снимка: Lynk&Co

Тагове: geely lynk&co
0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    2.0 4 цилиндъра 190 коня1.5 3 цилиндъра 179 коняЗащо ? Разликата не е голяма, няма смисъл от по-малкия мотор.
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Уви ( преди 6 години )
    Предвид какво прави марката за телефони "Х.яразвей", ниски цени, макс. параметри и как залива света (подпомагани разбира се от тяхното правителство) - явно в бъдеще Запада няма да може да им бъде конглокентен.
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    скоро и в магазините по един лев
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Без съмнение китайците ще са доминирщи на световният пазар на автомобили. Натискат яко в развитие на технологии във всяка една посока. Немците, а и другите нямат шанс да се преборят с реурсите на Китай
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    аэро ( преди 6 години )
    тия ще изтрепат рибата ако се появят в Европа. Сигурно ще се погрижат да не минат лесно Euro NCAP. иначе местните авто производители ще получат силен и звучен шамар при продажбите на СУВ-ове. 42000лв. за СУВ с 190 коня и тъпкан с екстри.. не знам как ще се продават кашкай, и35 и тигуани с по-слаби мотори, по-малко екстри и по-скъпи. И дори не споменавам тази доживотна гаранция, която дори да не е доживотна тежи доста.
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така като китайците превзеха световния пазар на потребителска електроника, така ще превземат и пазара на автомобили. Това е неизвежно. Запада им даде всичките технологии и разработки на готово. Сметките на западните компании сега ще излязат криви. Китайците си разработват собствени технологии които в повечето случай са по добри и по евтини от западните. Западните компании почиват само на едни брандове. Само че сега идват нови поколения които ги интересува само съотношението цена/качество.
  • #4
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    След 10-15 г. целия свят ще кара китайски коли! Европейските производители нямат никакъв шанс. Само го вижте това нещо! 21 хил. евро ами че то е натъпкано със нови технологии а е почти без пари! А като надеждност не вярвам да е по зле от немските и френските легени.А помните ли китайците къде бяха само преди 10г?Развиват се супер бързо!
  • #3
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Mono ( преди 6 години )
    Доживотна гаранция НА КОЕ???,на предни носачи и тампони ли,пак уловки за магарета
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    mancho ( преди 6 години )
    Episode IV - A new hope... айде и в европа.
  • #1
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сериозна заявка!само да не стане да продадат няколко стотин коли и да фалира - после си търси гаранцията от Цун-Кай-***