IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пусна нов набор от системи за безопасност (ВИДЕО)

Технологията TSS намалява опасността от инцидент наполовина

Toyota пусна нов набор от системи за безопасност (ВИДЕО)

През 2014 г. компанията Toyota представи напълно нов набор от системи за безопасност и асистенти на шофьора – Toyota Safety Sense (TSS). Той беше разделен на два подвида – начален (TSS C за компактни модели) и по-модерен (TSS P за средни и големи модели), като постепенно беше поставен на всички автомобили на Toyota и Lexus.

Toyota пусна нов комплекс от системи за безопасност (ВИДЕО)

Сега японците са готови и с второто поколение на технологията, която включва значително разширени функции и подобрени технически параметри. Също така самият блок на TSS е с намалена размери, което облекчава неговото монтиране под капака на автомобилите.

В новия комплекс системата за аварийно спиране при малките модели (TSS C) досега работеше в диапазона 10-80 км/ч, но вече нейният стандарт е повишен – 10-180 км/м. Системата за контрол на на лентата на движението с автоматично завиване (LDA) също е модернизирана. Досега тя отчиташе единствено белите и жълти линии на маркировката, а сега следи пътя далеч напред, което намалява риска от излитане.

Toyota пусна нов комплекс от системи за безопасност (ВИДЕО)

Освен това във второто поколение на системата вече са обединени в едно две от функциите – предупреждаване за спиране на движещия се отпред автомобил (TSS P) и неговото тръгване (TSS C). Запазена е и функцията за автоматично превключване от къси на дълги светлини.



Датчиците при новата система са идентични с използваните досега, като отново се залага на камера с един обектим и чувствителен радар. Увеличено обаче е значително разстоянието, на което отчитат те. Подобрени са възможностите и на функцията за откриване на пешеходците, която вече открива и велосипедисти.

Към комплекса е добавен и асистент Lane Tracing Assist, благодарение на който автомобилът остава в средата на лентата на движение. Той намалява натоварването на водача, особено при активирането на адаптивния круз-контрол.



Японците твърдят, че опитът, натрупан от използването на комплекса TSS (той е поставен при повече от 5 млн. коли) и статистиката от катастрофите показват полезността на системата. Нейното използване намалява с 50% риска от сблъсък с друг автомобил на пътя. Очаква се при второто поколение на комплекса този процент да се увеличи.

Снимки и видео: Toyota

Тагове: toyota tss
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хайде стига заяждане. Купивайте си рикши. Новата еко модa. За коли пари няма да имаме, каруците ги ограничават, остават рикшите ;)
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Правят те "най-качествените "автомобили" ", понеже от десетки години, проверка за качеството се е правило от "най-квалифицираните и най-компетентните" кадри в Япония.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Имали са проблем с качеството на доставената стомана, а правят най-качествените автомобили в света от десетки години. Немските каски ползват най-качествената уж стомана, а правят най-некачествените автомобили. А сега де! Що така?Едните от нищо правят нещо, а лоените немски мозъци от нещо успьват да направят едно голямо нищо и му казват после премиум. Освен цената нищо др,го не е премиум в немските талиги.Факт!
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да не забравяме и да благодарим на Кобе Стийл, за най-качествената стомана.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    "...досега работеше в диапазона 10-80 км/ч, но вече нейният стандарт е повишен 10-180 км/м" Евала, 180км в минута си е висока скорост - 10800км/ч. То е повече совалка, отколкото автомобил, но от Toyota са се погрижили да не излетят:"...а сега следи пътя далеч напред, което намалява риска от излитане"
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    XEPMEC ( преди 6 години )
    Поклон.Не случайно са най - добрите.