IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Amarok е пикап за годината

Версията на модела с V6 двигател получи най-високи оценки в конкурса

Volkswagen Amarok е пикап за годината

Volkswagen Amarok е победител в престижния конкурс International Pick-up Award 2018 (IPUA 2018). Както и неговият предшественик от 2010 г., новият Amarok с V6 двигател бе избран за най-добър пикап от жури, състоящо се от автомобилни журналисти.

Volkswagen Amarok е пикап за годината

Според тях, основните оръжия на Amarok са впечатляващият дизайн, отличната сглобка и качеството на салона. Журито е харесало още голямато пространство в двойната кабина, където спокойно могат да се съберат 5 души. Високи оценки получават и седалките ergoComfort.

Сред дойстойнствата на пикапа са посочени ещо е 8-степенната автоматична скоростна кутия и най-добрите в сегмента характеристики на V6 двигателя. Това е 3,0-литров дизел TDI с мощност 245 к.с. в режим Overboost. Отбелязва се, че за първите 9 месеца на 2017 г. от Amarok са били продадени 65 200 бройки в цял свят, което е с 13,2% от същия период на миналата година.

Volkswagen Amarok е пикап за годината

Самата награда „Най-добър пикап на годината” (IPUA) се връчва на всеки две години като чачст от конкурса „Най-добър товарен автомобил на годината” (IvotY). Победителят се определя след гласуване от журналисти от 25 държави, които оценяват претендентите по предварително зададени критерии.

Снимки: Volkswagen

Тагове: vw amarok
0 от 500