IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Световен рекорд: 58 индийци на един мотор! (ВИДЕО)

Постижението е на представители на индийската армия

Световен рекорд: 58 индийци на един мотор! (ВИДЕО)

58 представители на индийската армия поставиха световен рекорд за най-много хора, придвижващи се на мотоциклет. Рекордът стана възможен благодарение на екипа на подразделението „Торнадо” на армията, което иначе се занимава с обезпечението на тила и 500-кубиков мотоциклет Royal Enfield.

Световен рекорд: 58 индийци на един мотор! (ВИДЕО)

Постижението беше регистрирано на полосата на базата на индийските ВВС в Бангалор, като 58-те души върху мотоциклета изминаха 1200 метра по пистата. Но екипът на „Торнадо” има богат опит поставянето на рекорди – военните от това подразделение държат вече 20 такива постижения в световен и национален мащаб.

Естествено, подреждането на 58 човека върху двуколесна машина изисква специални тренировки, граничещи с високите постижения в акробатиката, както и специални степенки и платформи, прикрепени към мотора.

Според местната преса следващото предизвикателство пред индийската армия ще е подобряването на рекорда за най-много души, събрали се в иначе двуместния Smart ForTwo. През миналата година италианският клуб Comets Cheerleaders изравниха рекорда от 2011 година – 20 човека, натъпкали се в малкия автомобил.
 

0 от 500