IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti показа новото QX50

Кросоувърът получи 2,0-литров бензинов мотор VC-Turbo с 268 к.с.

Infiniti показа новото QX50

Компанията Infiniti представи серийната версия на кросоувъра QX50. Дебютът на модела пред публика ще се състои в края на месеца по време на автосалона в Лос Анджелис. Продажбите в Европа стартират в началото на следващата година, а като основен конкурент се сочи BMW X3.

Infiniti показа новото QX50

Дължината на кросоувъра е 4693 мм, а обемът на багажника – 895 литра. При свалени задни седалки той достига 1048 литра. Кросоувърът е получил умалена решетка на радиатора, променена предна броня, различни въздухозаборници и престилки. Като цяло обаче дизайнът не се отличава от този на прототипа, показан в началото на годината в Детройт.

Infiniti показа новото QX50

Автомобилът е оборудван с 2,0-литров бензинов двигател VC-Turbo с четири цилиндъра. Мощността на мотора е 268 к.с. и 380 Нм въртящ момент. С него кросоувърът ще ускорява от 0 до 100 км/ч и ще развива максимална скорост от 230 км/ч.

Infiniti показа новото QX50

Новото Infiniti QX50 е получило и фирмена система за полуавтоматично управление ProPilot. При нея електрониката поема кормилното управление, като удържа автомобила в лентата на движение, а също така и контролира газта и спирачката. Системата работи както на скоростни магистрали, така и в градския трафик.

Infiniti показа новото QX50

Снимки: Infiniti

Тагове: infiniti qx 50
0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Kybyk ( преди 6 години )
    Тоя матор, плагин кибрит версия дал ше има?
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Защо му викат ''инфинити'' на тоя нисан? По-добре ли им звучи?
  • #22
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ускорява от 0 до 100! Евала!
  • #21
    3 rate up comment 1 rate down comment
    E ... ( преди 6 години )
    поразяващата ръка на рено си личи отдалеч.
  • #20
    5 rate up comment 1 rate down comment
    fen ( преди 6 години )
    Защо, питам защо сложихте CVT? Iмате си кутия на мерцедес с 9 скорости и сложихте това *** CVT....
  • #19
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    Няма спор, че Алиансът са по-зле и от ВАГ-иналната групировка! Кокорбашията рено успя само за няколко години да снижи качеството на Нисан до най-ниско ниво! За което говорят актуалните класации по този показател в Англия и Германия.От своя страна рено изпадна от всякакви класации!И това Инфинити сега излиза с един единствен мотор, пряко следствие на най-лошия мениджмънт в съвременната автомобилна индустрия ...
  • #18
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Ako pak e sas CVT,Evropa 6te mu obarne grab.Evropeicite ne karat CVT a
  • #17
    4 rate up comment 4 rate down comment
    ДА бе Да ( преди 6 години )
    Няма начин да не е поне 895 литра багажника, даже може да е 1000 литра. Що не мислите като ги пишете тези глупости? Сега FX-а е с багажник 430 литра, а това джипче е по-малко от него. За съжаление надеждността на Инфинити е като на Нисан т.е. случайна величина.
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Ще го пуснат със CVT кутията си (или поне така пишеше в официалният анонс), поради което най-вероятно ускорението му от 0-60 мили е 6.3 сек. Със ZF кутия може да постигне и по-добър резултат според мен. Другото интересно е разхода който е обявен за САЩ, които е от около 10/100, без значение дали е градско или извънградско (т.е. харчи еднакво и при двете). Дизайна също е революционен според мен. Остава да видим и каква ще е надеждността на новият двигател ;)
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    fermera ( преди 6 години )
    Докторе,този модел в България ще се появи началото на 2019.Дотогава има много време.По скоро ми харесва твоята концепция за спортна кола лятото,а и у нас снегът не се задържа дълго.Другата седмица пристига LEXUS LC500 жълт на цвят,ще го покарам да видя дали още мога и вероятно напролет ще се обзаведа с нещо такова.Вече работата не е приоритет.