IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GT става хибрид с 805 к.с.

Купето и роудстърът ще изминават до 50 км само на ток

Mercedes-AMG GT става хибрид с 805 к.с.

Поздразделението Mercedes-AMG ще пусне на пазара през септември 2018 г. новото купе GT с V8 двигател, развиващ 604 к.с. Само година след това в продажба ще се появи и топ-версията на модела с хибриден агрегат с мощност 805 к.с., която ще бъде директен конкурент на Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, съобщава Autocar.

Mercedes-AMG GT става хибрид с 805 к.с.

Първата версия на четиривратия Mercedes-AMG GT ще бъде представена официално по време на автосалона в Женева през пролетта на 2018 г. Тя ще бъде оборудвана със същите 4,0-литров V8 мотор с две турбини и 9-степенна автоматична скоростна кутия, които се поставят на Mercedes-AMG E63 S 4Matic.

След година моделът ще получи хибридна трансмисия EQ Power с различни по големина батерии, производителност на моторите и пробег. Базовият вариант ще развива 671 к.с. и ще изминава 30 км само на ток. Средният ще има 738 к.к., като пробегът на електричество ще бъде 40 км.

Mercedes-AMG GT става хибрид с 805 к.с.

Топ-вариантът ще получил 805 к.с., като на ток ще минава 50 км. Освен най-мощният Mercedes-AMG GT, това ще бъде и най-скъпият, като предстои да разберем цената му. Хибридните версии ще се предлага както за купето, така и за роудстъра.

Снимки: Mercedes-AMG

Тагове: mercedes-amg gt
0 от 500