IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Uber спасява автономните коли от морска болест

Сменящи положението си седалки и цветни панели са част от технологията

Uber спасява автономните коли от морска болест

Компанията Uber разработи технология, която ще помогне на возещите се в автономните автомобили да се преборят с виенето на свят. За целта ще се използват цветни панели, дисплеи и седалки, които си сменят позициите в зависимост от условията на движение.

Uber спасява автономните коли от морска болест

Кинетозата или „морската болест”, както е известно това състояние, се получава при дълго люшкане или неочаквани маневри на превозното средсство. Човек не е в състояние да я контролира и това често води до срив в работата на вестибуларния апарат.

В Uber са готови да се борят с този проблем с помощта на визуални индикатори, който ще уведомяват пътниците за престоящи завои или спирани. Планира се използването на седалки, вибриращи при спиране и накланящи се в завоите, също така и на специална система за вкарване на въздух в салона, която също ще помага на пасажерите.

Новата технология ще бъде поставена на безпилотните автомобили, които Uber започва да тества. Компанията подписа договор с Volvo за купуването на 24 000 машини от моделите XC90, S90 и V90. Те ще бъдат доставени през периода 2019-2021 г. и ще станат част от първата роботизирана такси-служба, която е създадена от Uber.

Автомобилите ще бъдат оборудвани с безпилотните системи на Volvo, а от Uber ще добавят към тях собствени опции. В компанията се надяват да започнат тестове на автономни автомобили в САЩ, но засега отказват да посочат конкретна дата за тяхното начало, тъй като все още не са получили разрешение от местните власти.

Снимка: Uber

Тагове: uber
0 от 500