IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият SEAT Leon идва през 2019 г.

Хечбекът ще получи и версия с хибридно задвижване

Новият SEAT Leon идва през 2019 г.

В момента SEAT записва сериозен подем на пазара в Европа. През 2016 г. испанската компания продаде 348 138 автомобили, а за първите 8 месеца от 2017 г. резултатът е 311 000 единици. И това е при положение, че кросоувърите Ateca и Arona все още набират скорост.

Новият SEAT Leon идва през 2019 г.

Компанията смята да се възползва от този възход и през следващите 3 години ще предложи още 6-7 нови модела. Сред тях ще има поне два електромобила, както и новото поколение на най-успешния модел на марката Leon, съобщи Матиас Рабе, вицепрезидент на SEAT.

През 2016 г. от третата генерация на автомобила (на симката) бяха продадени 143 938 бройки, като той изпреварва по-евтината Ibiza (120 465 единици). Сегашният Leon ще се произвежда до 2018 г., а година по-късно ще излезе и неговият наследник. Той ще бъде изграден на платформата MQB, което означава, че автомобилът ще поучи предно предаване и система за задвижване на четирите колела.

Гамата двигателите ще включва сегашните мотори, но те ще бъдат модернизирани. Базовата версия ще разчита на 1,0-литров турбомотор TSI с 3 цилиндъра, развиващ 85-115 к.с. За модела ще бъде достъпен и 1,5-литров TSI с турбокомпресор и променлива геометрия (1301-50 к.с.). Ще има и два турбодизела – 1,6 TDI със 115 к.с. и 2,0 TDI със 150 к.с.

Новият Leon ще се предлага и в хибридна модификация, която ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. Тя ще разполага със стартер-генератор и акумулатор с малка мощност. Ще има спортна модификация – версия FR с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ 190 к.с.

Снимка: SEAT




 

Тагове: seat leon
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    fen ( преди 6 години )
    много добро съотношение цена/качества. Плюс дизайн!
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    нововнос ( преди 6 години )
    Много ги харесвам Леоните аз. Миналия месец взех под наем за 2 дена един Леон комби FR (2016та), дизела 150 коня с автоматичната ДиЕсДжи. Много ми допадна, вървеше прекрасно, FR идва и с хубави екстри, спортно отвън, спортно отвътре. Знаете, че не съм никакъв фен на ВАГ, но пък мисля че испанците са се постарали в дизайна и колата ми хареса много и на каране и на гледане.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да учудващо но Сеат подбиват цената на Шкода но и се целят в малко по-различен сегмент на пазара - Сеат са с по-агресивен дизайн и по-остри настройки на окачването докато Шкода се цели в безкрайно интериорно пространство и "мазна" возия
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Нормално. По-евтини са от Шкода. Получаваш същото като от другите ФВ марки, на по-ниска цена.