IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda ще зарежда електромобилите си за 15 минути

Плановете предвиждат новата технология да бъде пусната през 2022 г.

Honda ще зарежда електромобилите си за 15 минути

Японският производител Honda обяви плановете си да пусне на пазара електрически автомобили, които да се зареждат напълно само за 15 минути.

Honda готви бързозареждащи се електрически автомобили

Според изданието Nikkei Asian Review, автомобилите, които трябва да бъдат готови през 2022 г., ще могат да изминават около 240 км. с едно зареждане. За целта от Honda смятат да спрат използването на батерии от Panasonic, като вместо това в компанията ще стартира разработването на нов тип батерия. За целта вече се търси нов партньор.

За да могат новите батерии да бъдат зареждани за кратко време, превозните средства ще бъдат оборудвани и със система за управление на мощността, както и с олекотена конструкция. Освен промените по автомобилите, от Honda ще стартират и изграждането на нови зарядни станции.

Сегашната система с мощност от 150 кВ се очаква да бъде преработена до 350 кВ, за да отговаря на условията за бързо зареждане. Мрежата от новите зарядни станции трябва да се появи в Европа през 2020 г., а след това и в Япония.

Преди завършването на цялостна нова електрическа система, Honda планира лансирането на масов електрически модел в Европа през 2019 г. и в Япония през 2020 г.

Снимка: Honda

Тагове: honda
0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 6 години )
    Тука всички големи капацитети :). За жалост ситуацията е като при футбола - най-много го разбират тези дето го гледат пред телевизора, все акъли дават. И тук така ограничени форумни мишки специалисти по токозахранване и ел. коли в ежедневието обаче обикновенни общаци вечно мрънкащи и обясняващи как другите са глупави а те са велики, но за сметка на това напълно подвластни на опитите за промиване на мозъци които правят някои световни корпорации. Обобщавам: електрическото задвижване е много хубаво нещо, но идеята с батериите в този им вид тежащи по два тона и зареждащи се от централи с въглища е мъртво родена. Ако щеш вярвай бъдещето само ще го докаже. Ел. колите ще се наложат тогава когато се развие технологията на батериите примерно горивните клетки. Това да ми гориш изкопаеми горива и да ми говориш че било еко е смях в залата и мишка в мозъка на празните глави!
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До азхол ( преди 6 години )
    Щом сега има електричество за производство на бензин значи същото това електричество ще се ползва за зареждане на автомобилите директно. Ай вземи се информирай колко КВ трябват за поризводството на литър бензин.
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    енергото ( преди 6 години )
    Също така сме заобиколени от енергия. Всичко около нас е енергия както навремето е казал Тесла. Безмозъчните същества, като "Аз" това не могат да го схванат и все една и съща песун си пеьт и все едно си баят. Винаги е имало и ще има една част от населението, която е ***, ограничена и назадничава. Те никога не искат и не приемат новото. Те са против развитието. Същете не са приемали навремето преминаването от впрягове към парни машини и от парни машини към автомобили на петролни продукти.
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    енергото ( преди 6 години )
    Въглищата пред вас ли ги горят бе Оли? Или искаш да кажеш, че ти ги гориш в кюмбето, за да се топлиш! ТЕЦ-овете горьт въглища, но по определен нацин и имат пречистващи системи и филтри. Освен това те са една малка част от микса на произведена ел.енергия. Ако мал0умните гробаджии възтановьт проекта Белене и се построи този АЕЦ ще си възвърнем положението на енергиен център на Балканите и не само ще имаме достатъчно елбенергия,но и ще изнасяме,ако ще по 2 електрички да има всеки.
  • #12
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Аз ( преди 6 години )
    И сигурно тоя ток дето ще я зареждаш нощем е от вятърна и слънчева енергия нали. Видяхме добър математик си. Я сега ми сметни ако всичките 3 000 000 автомобила дето ги има сега в България някога станат ел. и се зареждат от къде точно ще се произведе тока за да се захранят? От двата блока на Козлодуй ли :)) А колко дебели кабели ще трябват. за да се транспортира електричеството. А и още нещо да питам зимата на -10 тез батерии капацитета им дали е същия като на 20 градуса. Само да ти кажа че хич не е. Ще горим въглища ще зареждаме батерии и ще бъдем еко :)) Балона се надува.
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До Аззхол ( преди 6 години )
    Как пък реши че всички ще зареждат заедно и само на 350 кв станции.Нощем като си легнеш вместо печка, лампи, отопление тия 10 кв са ти точно за колата достатъчни - от 8 вечерта до 8 сутринта са 120 кв. 20% загуби и си заредил в колата 96 кв. Стигат за 500 км. Ти всеки ден ли въртиш 500км. Защото средния шофьор прави 15 000 или 500 км на 2 седмици.Големи сте математици
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Аз ( преди 6 години )
    Много ми е интересно да видя по какъв начин ще бъдат захранени обявените от 350KW зарядни станции. За тези които не знаят ще кажа че за едно домакинство електроразпределителното дружество заделя около 10 KW електрическаа мощност. Това означава че за зареждане на един автомобил ще е нужна електропреносна система колкото за 10 етажен блок с по 3 апартамента на етаж. Айде сега си представете целия паркинг дето се вижда през балкона че трябва да се зареди и си представете за какво говорим. Мощност колкото за един град. Ей това е големия балон с ел. колите дето ще се спука скоро.
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Базата до Анонимния ( преди 6 години )
    Ейй какъв комплекс тресе народа - никъде в статията не се споменава Тесла, обаче *** Балкански не спи, върти се и само Tesla бълнува - а дано фалира, а дано се спука балоня...Да, ама не - както казваше големият П. Бочаров
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А пък N360 изобщо не е повлияна от оригиналното MINI
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това на снимката е Honda Urban EV