IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini разкри характеристиките на Urus

Ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди и максимална скорост над 300 км/ч

Lamborghini разкри характеристиките на Urus

Само дни преди официалната премиера на Lamborghini Urus остават броени дни, но от италианската компания разкриха техническите характеристики на автомобила си. Те бяха публикувани от изданието Motor Trend, чиито представители са имали възможност да тестват кросоувъра.

Lamborghini разкри характеристиките на Urus

Новият Urus е построен на платформата MLB Evo, като под капака му е разположен 4,0-литров V8 двигател, развиващ 650 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Моторът е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF с хидротрансформатор. Досега компанията не е използвала такава трансмисия.

В Lamborghini нямат намерение да използват за Urus по-големия W12 двигател, поставян на Bentley Bentayga, което също е изградено на платформата MLB Evo. Основната причина за това е данъчната политика в Китай, който е един от основните пазари на италианците.

Кросоувърът ще получи система, благодарение на която шофьорът ще може да избира между 6 режима на работа на задвижващите системи и окачването. Благодарение на нея ще бъде осигурено максимално сцепление на колелата с пътя, независимо от настилката.

Lamborghini разкри характеристиките на Urus

В официалните документи на италианската марка се казва, че Urus ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7х секунди, но според журналистите от Motor Trend в реални условия машината е още по-бърза – 3,43 секунди. Максималната скорост надхвърля 300 км/ч. При това теглото на кросоувъра е 2154 кг.

Съобщава се още, че спортният крос на Lamborghino има „най-големите спирачки” в света. Механизмите са от композитни материали, като базовата версия ще получи 21-цолови джанти. Като опция се предагат 22 и 23-цолови. Гумите са  Pirelli P Zero Corsa – същите като при модела Lamborghini Centenario.

Снимки: Lamborghini, Motor Trend

Тагове: lamborghini urus
0 от 500