IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW започна тестове на хибридни М-модели

Топ-мениджър от BMW M GmbH определи появата им като „неизбежна”

BMW започна тестове на хибридни М-модели

Спортното подразделение на BMW тества прототипи на М-машини, оборудвани с хибридни силови агрегати. Това съобщи вицепрезидентът на BMW M GmbH - Дирк Хакер, в интервю за Autocar.

BMW започна тестове на хибридни М-модели

Топ-мениджърът не даде конкретна информация, но определи появята на „напомпани” хибриди в гамата на BMW като „неизбежна”. Според него, в момента инженерите на компанията работят върху много варианти, но не е ясно на кои модели конкретно ще се спрат в крайна сметка. Основният проблем, които трябва да бъдат разрешен, е увеличението на теглото и влиянието му върху скоростта и маневреността на автомобила.

В компанията признават, че съвременните технологии все още не са идеални и трябва да бъдат адаптирани към конкретни модели. Хакер обаче отбелязва, че през 2021 г. BMW ще представи по-ефективни акумулатори и елекромотори, които ще предлагат по-големи възможности за използване в М-моделите на марката.

Всичко това не означава, че баварците ще се откажат от развитието на двигателите с вътрешно горене. Те ще бъдат произвеждани, докато не бъдат забранени от законодателството и ще отговаря на всички изисквания за екология.

BMW започна тестове на хибридни М-модели

Според Autocar, първият хибриден модел на марката ще бъде следващото поколение на M3, което ще излезе през 2021 г. То ще бъде оборудвано с 3,0-литров турбомотор с 6 цилиндъра със система за впръскване на вода в колектора. Мощността на агрегата ще е около 500 к.с.

Снимки: BMW
 

Тагове: bmw m
0 от 500