IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новият Aston Martin Vantage

Моделът разчита на V8 двигател от Mercedes-AMG

Ето го новият Aston Martin Vantage

Британският производител Aston Martin показа изцяло обновения си модел Vantage 2019. Наследникът на култовият модел е претърпял значителни промени както по интериора и екстериора, така и по конструкцията.

Ето го новият Aston Martin Vantage

Автомобилът е изграден върху подобреното шаси от DB11, като заедно със допълнително доработената структура, новият модел е със 136 кг. по-лек от предшественика си. Мощността от 503 к.с. и 685 Нм въртящ момент се генерира от 4,0- литров V8 двигател на Mercedes-AMG с два турбокомпресора. Заедно с него работи и 8- степенна автоматична скоростна кутия, като на по-късен етап е вероятно да бъде достъпна и ръчна такава. Така максималната скорост e 315 км/ч, а ускорението от 0 до 96 км/ч отнема 3,5 секунди.

Отвътре новият Vantage напомня на DB11, но седалките са проектирани за по-добра позиция по време на шофиране. Налични са и безключов достъп до интериора, старт/стоп бутон, асистент за паркиране, точка за достъп до Wi-Fi и 8-инчов информационен дисплей. Със пакета Sports Plus Pack пък е налична и подсилена конструкция на седалките, елементи от въглеродни влакна, както и спортен волан.

Ето го новият Aston Martin Vantage

Новият автомобил е първият модел на компанията, който е оборудван с електронен заден диференциал. Обновеният Vantage разполага и с адаптивно окачване, предлагащо три режима на работа: Sport, Sport Plus и Track.

Що се отнася до екстериора, производителят е запазил познатите линии на каросерията. Предният сплитер е конструиран така, че да насочва въздушния поток под автомобила. За да се осигури правилното продължение на потока са изградени допълнителни канали в дъното. Отзад са налични дифузьор и специален заден капак, създаващ допълнителна притискателна сила.

Ето го новият Aston Martin Vantage

От Aston Martin вече приемат поръчки за Vantage 2019. Стартовите цени са 120 900 лири за Великобритания, 154 000 евро за Германия и 149 995 долара за САЩ. Очаква се първите собственици да получат своите автомобили през второто тримесечие на 2018 г.

Снимки: Aston Martin

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За мен Астъните ще си останат супер екзотика и много красиви автомобили, винаги оригинални.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Вероятно ще пуснат и V12 версия както и преди. Иначе AM правят GT автомобили, та там шаси от въглеродни нишки не им трябва.На мен друго ми е интересно, новият Vanquish като излезе на какво ще прилича, защото новият дизайн нещо хи9ч не ми допада и не ми се връзва със стила на Aston.
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    малък кирчо ( преди 6 години )
    абе не е ли с v12 за к'во говорим...Можеше да праснат и едно карбоново шаси...много объркани, с тоя бенз мотор..