IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Гордън Мъри има 980 фланелки?

Дизайнерът организира собствена изложба

Защо Гордън Мъри има 980 фланелки?

Автомобилният дизайнер Гордън Мъри наскоро лансира собствена компания за бутиково производство на спортни коли – IGM, както и нов модел спортен автомобил, който ще дебютира под тази марка.

Защо Гордън Мъри има 980 фланелки?

По случая Мъри, който е създателя на иконата McLaren F1 и огромен принос в създаването на серията MP4 болиди на McLaren във Формула 1, организира изложба, която да представи развитието му като творец в последните 50 години. Изложбата включва почти всички болиди, създадени от него за Brabham и McLaren, личните му коли и колекцията му от фланелки.

Дизайнерът уточни, че бройката им е точно 980, но се очаква в близко бъдеще да надхвърли 1000. Все пак, години наред Мъри беше единствената звезда във Формула 1, който се появяваше на стартовата решетка с фланелка на Sex Pistols примерно.

Мъри разказа, че докато фланелките му не станали „няколкостотин” той не си давал сметка за бройката им, а след това решил да ги организира като колекция и да ги вкара в каталог.

„Но самият аз не се смятам за колекционер – уточни дизайнерът. – Всеки път, когато отида на готин концерт или на състезание от Формула 1, особено когато то се провежда на нова писта или пък в нова държава, където не съм бил досега, си купувам фланелка оттам.”

Тагове: mclaren
0 от 500