IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-абсурдната сервизна акция засегна BMW

Моделът i3 се изпраща за спешен ремонт заради жени с ръст до 152 см

Най-абсурдната сервизна акция засегна BMW

Подозрения, че има някакъв проблем с хечбека BMW i3, американските фенове на марката и собствениците на модела започнаха да изразяват още през миналата седмица. Тогава дилърите внезапно спряха да изпълняват поръчки и дори да предават на собствениците вече платените от тях коли.

Най-абсурдната сервизна акция засегна BMW

Официалното представителство на баварския производител отказа коментар, но участниците в групата BMW i3 Worldwide във Facebook започнаха да събират информация. Изясни се, че се подготвя сервизна акция на модела заради получени ниски оценки на краш-тестовете на Националната агенция на безопасност на движението (NHTSA).

Подобна причина е напълно логична от една страна, но от друга се оказа и доста абсурдна. Претенциите на NHTSA са единствено за травми по манекена, изобразяващ жена с ръст до 152 см и тегло до 50 кг. В този случай тестваният водач с подобни размери дори не е с предпазен колан и понася сериозно натоварване върху гърдите и шийните прешлени. 

От Агенцията обаче са категорични, че BMW трябва бързо да разрешат този проблем, в противен случай i3 ще получи по-ниски оценки на тестовете от тези, които всъщност автомобилът заслужава. Позицията на NHTSA изглежда странна, но се оказва, че САЩ има един щат – Ню Хемпшир, където изискването за поставен предпазен колан засяга единствено шофьора и пътниците, които не са навършили 18 години. Затова и продължава да се провежда стандартен краш-тест, при който хората в салона (тоест манекените) са без колани.

В BMW сега трябва да търсят решение, като спряха продажбите на i3 и ще изтеглят в сервизите си всички 30 542 бройки от модела, произведени през периода 2014-2017 г. От тях 1159 бройки още не са предадени на клиентите. От компанията обявиха, че ще се опитат да разрешат проблема и призоваха всички возещите се в автомобила да слагат своите колани.

Снимка: BMW

Тагове: nhtsa bmw i3
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В момента европейските марки не са добре дошли в САЩ. Тръмп държи американците да се преориентират към автомобилите местно производство или Toyota.
  • #6
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    *** си е ***
  • #5
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е ами така наречените малки хора какво да правят - как да карат като са 1 и няколко сантиметра.Веднага да се отзоват всички коли, от всички марки произведени след 1945. Амчи така де
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Hooters има доста такива девойки :))). Който не е ходил, може да ги прегледа в ежегодният им календар ;)). Но по принцип има и много хора с наднормено тегло.
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    durex ( преди 6 години )
    да им раздават по кутийка с ***, на предявилите претенции...тия миджети не бива да се размножават, още повече деца да не карат коли....Ае моля ти се... да си слагаш детско столче на шоф. мяссто?!пълни ***!
  • #2
    30 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Карат ги да изтеглят колите в сервиза, поради това, че евентуално някоя жена с ръст до 152см и до 50кг може да не си сложи колана ? И от БМВ кое точно ще ремонтират на колата в такъв случай ?Мисля, че наистина президента им олицетворява населението на страната.
  • #1
    46 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не виждам проблем за Щатите.Те отдавна нямат хора тежащи под 52 килограма,така че скоро автомобилите отново ще са по улиците.