IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Rodster ще бъде още по-бърз

За модела ще се използват ракетни технологии

Tesla Rodster ще бъде още по-бърз

Представеният само преди дни Tesla Roadster буквално ошашави всички със своите характеристики – ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди и 10 000 Нм въртящ момент върху колелата. Оказва се обаче, че те ще важат за базовата версия на електромобила, а с допълнителен пакет той ще бъде още по-бърз.

Tesla Rodster ще бъде още по-бърз

Шефът на Tesla Motors Илон Мъск разкри в Twitter, че при разработката на двувратката се използват технологии Space X (това е космическата програма на компанията), които предлагат „революционни възможности”.

„Обявеното ускорение от 0 до 100 км/ч се отнася за базовия модел. Ще предложим и опционален пакет, с който Tesla Roadster ще бъде още по-бърз и ще се изкачи на едно принципно ново ниво”, написа Мъск в социалната мрежа.

Бизнесменът допълни, че разработките на Space X ще бъдат използвани за ъпгрейдите на Roadster, както и за другите нови модели на Tesla. На нас обаче ни е трудно да си представим какво още ще може да предложи новият електромобил, чиито характеристики и  сега изглеждат зашеметяващо.

Освен ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди Roadster предлага изминаване на ¼.миля (402 метра) за 8,8 секунди и максимална скорост от над 400 км/ч. При тази умопомрачителна динамика електрическата спортната кола ще има пробег от близо 1000 км.

Tesla Roadster ще използва 3 електромотора наведнъж, като единият задвижва предната ос, а другите два – задната. Така машината ще разчита на задвижване на четирите колела. Мощността и пробегът ще се осигуряват от батерия с капацитет 250 кВт.

Производството стартира след 3 години, като базовата версия ще струва 200 000 долара. Депозитът за спортната кола е 50 000 долара. Първата партида от 1000 бройки ще се казва Founders Series, като всяка машина ще струва 250 000 долара.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla roadster
0 от 500
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво!!!
  • #20
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няколко мегавата не, но около 1500кс от 200квтч му батерия. В статията за пореден път грешат като са написали 250квтч
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    rez ( преди 6 години )
    киловатчаса имах предвид
  • #18
    5 rate up comment 4 rate down comment
    rez ( преди 6 години )
    Ако сте забелязали, Мъск никога не спазва сроковете, но ускорението винагие е по-добро от обявеното. Колата е реална и даже показаха как ускорява. Явно са успели да изкарат няколко мегавата пикова мощност от 200KW/H батерия.
  • #17
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Че тоя Пенчо е кух, да. Ама всичките ли сте кухи ? Ако наистина целта беше да сме екологични,тоя надрусания щеше да се опита да свали времето за зареждане или да увеличи пробега или да свали цената. Не е ли така ? Питам и отговор не искам.
  • #16
    3 rate up comment 6 rate down comment
    огалб ( преди 6 години )
    Това обещание няма да влезе в производство.
  • #15
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Bmw435icc,X3G01Качеството на Кайена и на X са просто несъизмерими, по същество Кайена си е кола за 100 хил долара докато Х (и Ес)са коли за 50... материали, сглобка усещане, пътно поведение... а и последния Кайен изглежда наистина адски добре.
  • #14
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Mnogo stranno.Bih dal 100 hiliadi dolara za Model X vmesto za Porsche Cayenne,no ne bih dal 200 hiliadi dolara za Tesla Roadster vmesto 911 GT3 naprimer
  • #13
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    пена, баце... квото мога да ти обещая никой не може да ти го даде ;) Тва явно е мотото на Свети Мъск и сектантите му :)Има по-голяма вероятност до 2020 да фалира отколкото да пусне Роудсър и Семи в производство :)
  • #12
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Принципно не са събрали нищо от хората.Депозита за модел 3 започваше от 3000$ което е нищожна сума и много хора могат да си я позволят.Факта,че въпреки това бройката им на предплатени коли е не голяма,говори пре достатъчно.Защото в началото бяха големи цифри и големи обещания,а накрая резултата е срамен.Че те големите марки ако пуснат такъв депозит за някой нов модел техен,ще получат милиони заявки.Сега тръгнали суперкар да правят.Едното като е стане,пробваме друго,а будалите си мислят че еко..