IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се идеалният автомобил от обявите

Собственикът на този Opel е на 90 години, а колата има пробег от 705 км.

Продава се идеалният автомобил от обявите

Любим похват на продавачите на коли на старо е да обясняват, че предлаганият от тях автомобил е на малко километри и е каран от възрастен човек от малко градче в Германия, който ходил единствено до магазина с него. Ако се вярва на Mobile.de, такава кола наистина съществува.

Продава се идеалният автомобил от обявите

Собственикът на този Opel Omega е роден през 1927 г. и е купил автомобила като нов през 1993 г. До 2006 г. той е навъртял само 705 км на колата, а след това е решил да я прибере в гараж (между другото той е сух и се отоплява), за да не плаща данъци и застраховки. За целта дори е върнал номерата.

Сега машината се продава. Тя е произведена през 1992 г. и е оборудвана с 2,6-литров бензинов атмосферен двигател с мощност 150 к.с., комбиниран с 4-степенна автоматична скоростна кутия. Оборудването е доста скормно – има ABS, усилвател на волана, централно заключване и касетофон. Прозорците се вдигат и свалят ръчно.

Продава се идеалният автомобил от обявите

Автомобилът се нуждае от нови гуми, както и от смяна на акумулатора, на маслото и на другите течности. Цената му е доста сериозна – 13 000 евро. За толкова в Германия може да се купи новата Dacia Duster.

Снимки: Mobile.de

 

Тагове: opel omega
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Сменяха гарнитурата на главата. На мотора нищо му нямаше! След 1 година изгни и отиде на моргата. Затова и написах, че мотора е супер, но колата гние. Но трябва както винаги някой да е наопаки...
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Значи 705 км пробег... На Горубляне ако я вкарат,ще я направят към 201 км пробег,но поне "фразата :карана е само от дядо,неделя на църквата да отиде" ще бъде вярна.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аморфис , отвореният мотор на 300000 ... това постижение ли е ??? Много си се объркал ако мислиш така
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Може и да си струва! Лошото е, че Опел-ите гният. Иначе мотора е куче! На чичо ми мотора го отвориха на почти 300 000 км. и му казали, че вътре е като нов. 2.0, 115 коня. А този направо ще е чук! И колата вози прилично! Ако изключим умората на метала, аз никога не бих се качил в нова Дачия на 0 километра, след като мога да си взема Омега на 700 километра!А някой богат колекционер ще си удари гъзa в тавана!
  • #3
    31 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще я купи някой колекционер на класики и ще бъде N-тата му кола в колекцията, а не човек който би си купил нова Дачия. Неадекватно е сравнението. На запад всяка по-стара и запазена кола има колекционерска стойност, а не е просто "дърта кола" както е при аборигени като нас.
  • #2
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А бе то хубаво 750 км, ама тази катафалка и в България вече не се кара....
  • #1
    19 rate up comment 8 rate down comment
    кола ( преди 6 години )
    И е каран само до трета скорост, нали?Чувал съм за случай, в който имало паяжини в двигателя и после намерили в жабката флакона за купони, който пръска такива паяжини.