IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дронове ще контролират шофьорите в Западна Европа

Първият проект с летящите машини вече работи във Франция

Дронове ще контролират шофьорите в Западна Европа

Полицията във Франция отчете сериозни успехи в борбата с нарушителите на правилата на движение, след като започна да използва дронове с камера. Стартът на проекта беше даден в Бордо, като благодарение на него стотици провинили се шофьори са били глобени.

Дронове ще контролират шофьорите в Западна Европа

Самите водачи недоволстват от мярката, тъй като сега освен за камери и полицейски патрули край пътя им се налага да гледат и за квадрокоптери в небето. Това отвлича вниманието им от пътната обстановка и създава допълнителни предпоставки за инциденти.

На свой ред органите на реда твърдят, че дронът се превръща в основен помощник в рбаботата им. За да бъде отчетено дадено нарушение, сега не е нужно наблизо до провинилия се да има полицейски патрул. След като бъде заснето провинението, екип на полицията се отправя към мястото, спира виновния и му написва акт.

Дроновете успяват да заснемат нарушения от почти всякакъв тип, с изключение на превишаване на скоростта. За около част те снимат поне 20 шофьори, които не спазват правилата. Като цяло от полицията отчитат използването на летящите машини като успех и се очаква те да започнат да се използват не само в други райони на Франция, но и в съседните държави.

Снимка: Auto.Mail

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вадиш пистолета, стреляш, стреляш и гледаш - той останал без вода ли бе пич... пий си млякото и кротко ;)
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз съм кротък и примерен шофьор, но видя ли такова нещо в небето над мен - вадя пистолета и го свалям моментално!
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    US ( преди 6 години )
    Доколкото знам, на много места в US правят такова нещо, но с хеликоптери. И това не е от скоро.Само дето, там акта не можеш да оспориш.Имам приател, който осъдиха в Германия преди години защото оспори решението не пътен полицай. Полицая само му връчи една бележка и каза: Ще се видим в съда. И докато се усетим какво стана, полицая си беше заминал. После плати незнам колко хиляди марки бяха по онова време... и го осъдиха кат пич.
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А когато срещу теб има също автомобил с 500 коня и той по същата причина е решил да кара с 200 по дву лентов път и от точка в хоризонта изведнъж става птп
  • #2
    2 rate up comment 10 rate down comment
    ... ( преди 6 години )
    А в другата статия автомобили по 500 к.с.И къде ще ги караме?Че то дори грешно изпреварване е най-безопасно с мощен автомобил.Ляв мигач, газ, 0.5 секунди, десен мигач и си обратно в лентата си. Никой нищо не е разбрал!Всичко става чисто и лесно!
  • #1
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако спазват правилника няма да им се налага да гледат в небето.Тук ако се въведе пак ще започне един рев и сигурно актоветое от дронове ще се оспорват защото вятъра е духал неправилно и за това камерата е отчела 50 км над ограничението докато човека всъщност е карал 10 под видиш ли