IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридното Porsche 911 ще изминава 70 км на ток

Тази версия на култовия модел е част от новия инвестиционен план на Volkswagen AG

Хибридното Porsche 911 ще изминава 70 км на ток

Инженерите на Porsche работят върху добавяне на електромотор в задвижващата система на култовия спортен модел 911. Това съобщава изданието Automotive News, като се позовава на свои източници в компанията.

Хибридното Porsche 911 ще изминава 70 км на ток

Този ход на компанията ще последва пускането на пазара на Panamera Turbo S E-Hybrid, който е най-мощната и скъпа версия на модела и напълно отразява постепенното ориентиране към електрическо задвижване на марката. Той е и част от плановете на концерна Volkswagen AG, предвижващ инвестици от 20 млрд. евро в разработката на електрически версии на всички модели на групата от 12 марки.

Хибридната версия на Porsche 911 ще се появи при следващото поколение на модела, което трябва да бъде представено в края на 2018 г. Големият проблем пред инженерите е намаляването на теглото на батериите, което ще позволи да се запази управляемостта на спортното купе.

Модификацията с комбинация от бензинов двигател и електромотор ще може да изминава около 70 км само на ток. Допълнителната електрическа система няма да включва само стартер-генератор и батерии, захранващи бордовата елекроника и климатичната система, но и мотор, помагащ за ускорението на автомобила.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche 911
0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Ами браво на немците. Онзи ден Тесла пуснаха ТИР(!?) на ток, изминаващ 1000км с едно зареждане, ускорява от 0-100 за 5 сек. И спортна кола с подобен преход и ускорение от 0-100 за 1.9 сек. Но ВАГ-инал напредват, де. До 2086-та може би ще пуснат нещо...за музея.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 6 години )
    крайно време беше да направят хибридо 911 - тази кола има архитектура изключително подходяща за хибридно задвижване
  • #3
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГи,дразниш се вече от факта, че някой е прочел статията и е изложил своето виждане ли?Да за разлика от теб явно е прочел и коментира, а ти освен да тролиш и да се драчиш с другите явно друго не можеш. Такова ти е нивото и се вижда от всички. Както и да е не мисля да споря с ***, защото няма никакъв смисъл.Относно партенките идващи от ВАГ няма начин да не направи впечатление, че почнаха със старата тактика на облъчване. Тук милиарди, там милиарди, а гащите им 0ср-ани от далавери и измами.
  • #2
    13 rate up comment 7 rate down comment
    до коментар 1 ( преди 6 години )
    Викаш пълни *** ама влизаш четеш със нетърпение статията и даже си написал първия коментар.Спокойно хиляди като теб също са влезли и са прочели статията.Интересен автомобил,някой не го харесват други за фанатизирани фенове.Спокойно някой ден може да те повозя аз или някой друг който има такъв автомобил.Ние не сме злопаметни.Ти си ги плюй не ни пречиш.Гледай ги и въздишай.Сънувай ги,това поне можеш да си го позволиш.Приятен ден ти желая.
  • #1
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тея пак почнаха с партенките колко милиарда щели да инвестират, какво щели да правят и др. подобни на които вече и малките деца не мярват. Интересното е, че този път нищо не са казали за разхода на гориво. Ще го връща ли горивото или пак ще харчи, както и останалите им модели 2-3 л./100, ама какво никой не знае. Бълнуват само за инвестиции, а глобите не си ги плащат. Пълни из-ме-кя-ри! 100% такива! Факт!