IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три нови мотора за фейслифта на Mercedes-Benz C-Class

Моделът ще претърпи промени в интериора и ще получи допълнителни асистиращи системи

Три нови мотора за фейслифта на Mercedes-Benz C-Class

Работата над фейслифта на Mercedes-Benz C-Class стартира още през 2016 г., като от тогава насам на няколко пъти бяха засичани тестови прототипи на модела. Последният от тях се появи в изданието Autocar, което разкри и подобности за това какви промени ще претърпи автомобилът.

Три нови мотора за фейслифта на Mercedes-Benz C-Class

Обновената C-Class официално ще бъде представена по време на автосалона в Женева през март, а продажбите ще стартират през лятото на 2018 г. Промените във външния вид са минимални за разлика от тези в салона и в задвижващите системи.

В интериора ще се появи по-голям сензорен панер, а на волана ще бъдат поставени десет различни клавиша, както и два тъч-пада. Същото нещо видяхме при фейслифта на S-Class. Като се прибавят допълнителните системи за безопасност, асистенти на водача и възможността за поддръжка на интерфейс NFC се вижда, че обновената C-Class ще поучи най-съвременните технологии на марката.

Поне три промени ще има при двигателите на модела. Досегашният 2,1-литров дизел вече е доста стар и ще бъде заменен с нов модулен 2,0-литров агрегат. В гамата ще бъде включен и 2,0-литров бензинов агрегат M264 със стартер-генеретор EQ. Тозди мотор се появи при Mercedes-Benz E 350, където развива 299 к.с., но е твърде вероятно мощността му при C-Class да е различна.

Три нови мотора за фейслифта на Mercedes-Benz C-Class

Интересна трансформация очаква и семейството C 43, която ще се превърне в C 53. Тези автомобили ще заменят своя 3,0-литров V6 с 367 к.с. с редови 6-цилиндров M256 със същия обем. На новия мотор ще му помага и електрически двигател с 68 к.с. Мощността на цялата система ще е в рамките на 450-500 к.с., което ще позволи промени и при семейството C 63/C63 S. При тях V8 моторите след фейслифта ще развиват между 490 и 525 к.с.

Снимки: Autocar

Тагове: mercedes-benz c-class
0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    е, така е! ( преди 6 години )
    който иска истински Мерцедес си купува такъв с двигател на Мерцедес. който иска умрелцедес си купува с моторче на рено
  • #7
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Едно приятелче в Германия, отишъл уж да избира някаква Ц-класа. Харесала му една там, като цена, оборудване ала бала. И после като питал, откога Мерцедес имат толкова малки дизели, мислих, че ще е поне 2.0 или там 2.1, те му казали, ама това е двигател на Рено и той се отказал.'Нормалните' двигатели на Мерцедес били с горе долу 6-7к евро. И той си казал по - добре Ауди, поне двигател на Фолксваген или БМВ.Та искам да кажа, не мислите ли и вие, че Мерцедес си гони клиентите с това Рено?
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Редовия 6-так с 48 волтова ел. система вече е пуснат. Остава само всички модели да го приемат, за сега мисля, че го има мо в S-Klasse. :)
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е те редови 6 цилиндров го говорят от 2 години че ще го пускат ,дано вече го пуснат
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сетиха се и те да минат на редови 6-цилиндров.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Fermera ( преди 6 години )
    Стария дизел е с чугунен блок,новият е с алуминиев.Пак ще има работа за механиците да набиват връзки.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Georgi ( преди 6 години )
    Изчерпателно написана статия: някой да се сети, че старият двулитров дизел се сменя с редови 4 цилиндъра със стандартна мощност: 194 коня С220d и варииции С180, С200, С300 150 до 230 коня???
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    към панера ще се предлага опция тостер