IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разследват Volkswagen заради високи премии на шефовете

Прокуратурата в Германия подозира компанията и в укриване на данъци

Разследват Volkswagen заради високи премии на шефовете

Немската прокуратура и данъчните служби на Германия са провели обиски в офисите на част от топ-мениджърите на концерна Volkswagen. Сред тях са шефът на профсъюзите Бернд Остерло и ръководителят на финансовият департамент Франк Витер. Подозренията на властите са в завишени бонуси на ръководството на производителя, като и в укриване на данъци, съобщава Reuters.

Разследват Volkswagen заради високи премии на шефовете

Неоправдано високите премии са довели до увеличение на операционните разходи, което на свой ред е намалява данъчната основа, върху която се плащат задълженията към държавата. По този начи концерът е спестил данъци, смята прокуратурата.

Освен това се отчита и фактът, че според немското законодателство само 50% от сумите, изплащани на членовете на Надзорния съвет на концерна Volkswagen, се облагат с данъци.

Според ръководството на Volkswagen, обвиненията са неоснователни и не са подкрепени с никакви доказателства. От концерна са категорични, че възнагражденията, изплащани на Остерло и на останалите топ-мениджъри, са напълно законни.

След избухването на скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна през есента на 2015 г., почти цялото ръководство бе отстранено. Тогавашният генерален директор Мартин Винтеркорн получи компенсация в размер на 33,2 млн. евро за прекратяването на договора му.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами как няма да има премии - прецакаха милиони клиенти, а това е мечтата на всяка корпорация.
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Какво?Нееее!Не и СОЦваген !Кой можеше да предположи?
  • #9
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От къде на къде ще им казват колко големи да са бонусите които да дават в собствените си служители в частна компания? А в банковия сектор що не разследват?
  • #8
    0 rate up comment 6 rate down comment
    v-1 ( преди 6 години )
    Хаха симпатяги, да не мислите, че това само ФВ го прави :))))
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 6 години )
    Закривай далавер-ваген!
  • #6
    8 rate up comment 6 rate down comment
    до: Данъчен ( преди 6 години )
    ти си толкова данъчен, колкото баба ми е ядрен физик!Вземи първо си изясни термините, че си много, много зле!Само ще ти кажа, че не е нужно да укриваш приходите. В случая имаме завишаване на разходите. Когато ги извадиш двете се получава облагаемата сума върху която се начисляват данъците. Колкото е по-малка тази сума, толкова данъците ти ще са по-малки. Поради тази причина се казва укриване на данъци. Почна ли лико да стопляш или ти трябват още обяснения, за да зацепиш?
  • #5
    10 rate up comment 6 rate down comment
    до: не е ли жалко ( преди 6 години )
    Жалко е наистина, че точно ти си такъв, както описваш другите, които не познаваш и се мъчиш да даваш акъл, като го нямаш. Ако го имаше нямаше да дрънкаш подобни простотии. Колко голяма икономиката няма значение, когато става дума за непрекъснати скандали с измами, далавери, скапана продукция, задкулисни игри, подливане на вода, лъжи, манипулации, укриване на данъци и т.н. Когато нещо не е по правилата няма значение колко си голям. Правилата важат за всички, а не избирателно. Схващаш ли?
  • #4
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Данъчен ( преди 6 години )
    "...като и в укриване на данъци, съобщава Reuters."И как се укриват данъци?Не се ли укриват приходите, които се облагат с данъци? И съответно не се плащат данъците... или... ще кажете, че няма голямо значение и в двата случая говорим за данъци...
  • #3
    7 rate up comment 16 rate down comment
    не е ли жалко ( преди 6 години )
    бедните .... на социални помощи, които неизвестно как има достъп до интернет - дават акъл как най голямата икономика в европа да се управляване е ли жалко ?
  • #2
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не ми е ясно кога европейската комисия ще се занимае най-после с тази прогнила от всякъде фирма?Ако са други ще ги разпънат на кръст, че тези не ги пипат. До кога ще таърпим тези своеволия и корупцонни практики?