IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Mazda6 ще получи голям турбомотор

За модела са предвидени и нови електронни асистенти

Новата Mazda6 ще получи голям турбомотор

Премиерата на новото поколение на Mazda6 ще се състои по време на автосалона в Лос Анжелис в края на месеца. Това съобщиха от японския производител, като разкриха и подробности за седана.

Новата Mazda6 ще получи голям турбомотор

Основната от тях е новият двигател, който ще се предлага след смяната на генерациите. Това е 2,5-литров бензинов тубомотор, който дебютира при новото поколение на кросоувъра CX-9. Мощността на агрегата е 231 к.с. и 420 Нм. въртящ момент.

В моторната гама на бъдещата Mazda6 ще бъде включен и атмосферен 2,5-литров атмосферен двигател от семейството SkyActive-G. Този мотор ще бъде оборудван със система за изключване на два от цилиндрите при по-ниски натоварвания, което ще позволи и намаляване на разхода на гориво.

Промени ще има и при дизайна, като те бяха загатнати от снимките, разпространени от компанията. Те засягат най-вече предната част, която е с модернизирана решетка на радиатора и различни светлини. В салона са поставена нови централна консола и блок за управление на климатичната система.

Новата Mazda6 ще получи голям турбомотор

За седана ще се предлата усъвършенстван адаптивен круиз-контрол, благодарение на който автомобилът ще може напълно самостоятелно да спира или да потегля. В списъка с електронни асистенти на Mazda6 ще влезе и система за кръгово наблюдение с камери.

Снимки: Mazda

Тагове: mazda6
0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те и старите им дизелови подгорваха доста над останалите. Без да бяха нещо особено. Не бяха ли на Исузо? Някой да ме поправи ако бъркам, не съм запознат особено
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сегашните им мотори, бензини и дизели, харчат много. Не може дизелова СХ-5 да с идентична мощност да харчи с 1,5-2/100 повече от корейски СУВ. Голяма реклама беше, но истината е доста разочароваща.
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ц ( преди 6 години )
    Mazda не са публикували дании за мощността за Мазда 6. 230 кс са мощността на 2.5Т двигател в CX-9 с обикновен бензин. С високооктанов е 250. В CX-9 двигателят е настроен за повече въртящ момент, а не мощност.В 6-цата вероятно ще има по-малко въртящ момент и повече конски сили.
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    230 турбинирани кс от 2.5 мотор си е направо смешно. Това ако им е новия мотор, хвала...
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Roadrunner ( преди 6 години )
    Мазда нямат бензинов турбомотор в продажба в Европа. (В щатите има CX-9)1.6Т има само на тусон или на спортидж. като СУВ. CX-5 e с 2.0 и 2.5 192 коня атмосферни мотори,
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ширпотреба значи масово или за широк слой от населението какво лошо има в това тези дето го пишат пренебрежително да не се имат за голяма работа
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ц ( преди 6 години )
    Не виждам ниюо лошо в добре направената ширпотреба.И кое е това SUV с двигател 1.6Т и 70000 лева?
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    до мазните рънъри ( преди 6 години )
    добре е,че признавате ширпотребският статут на мазна. лошото е, че според мазна.бг и техните цени (над 70клв за сувче с 1.6Т) нещата не са таката къде е мазната истина?;-)
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    ц ( преди 6 години )
    до мазнаДа, за ширпотреба е голям. Директните конглокенти обикновено имат турбо двигатели между 1.5 и 2 литра.
  • #6
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Roadrunner ( преди 6 години )
    до мазния, кат е ширпотреба, ти колко нови мазди си купи? Щото от фона на 15годишния ти немски премиум да даваш оценка на купувачите на мазда, които обикновено повтарят и потретват с марката , е малко смешно, да не кажа жалко.