IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С болид от Формула 1 в прохода Сен Готар (ВИДЕО)

Себастиен Буеми и RB8 ни осигуриха уникално изживяване

С болид от Формула 1 в прохода Сен Готар (ВИДЕО)

Бившият световен шампион във Формула Е Себастиен Буеми щурмува историческия път Тремола в прохода Сен Готар в родната му Швейцария. Особеното е, че пилотът го направи зад волана на болид от Формула 1 – Red Bull RB8 от 2012 година. А и така можем да оценим колко е ценен едноименният тунел, който е и най-дългият в света, за транспорта в този регион.

С болид от Формула 1 в прохода Сен Готар (ВИДЕО)

Буеми има опит във Формула 1, където влезе като пилот на Toro Rosso с помощта на програмата за развитие на пилоти на Red Bull. Швейцарецът кара за Renault от самото начало на Формула Е, а освен това е и заводски пилот на Toyota в световния шампионат за издръжливост (WEC).

Себ заяви след снимките, че атаката на прохода в това доста студено време е било незабравимо изживяване, тъй като гумите му така и не са се загрели достатъчно, а скоростта между поредицата обратни завои не е достатъчно висока, за да заработи аеродинамиката.

Предлагаме ви видеото от приключението на Буеми, а за да оцените уникалния експеримент ще ви напомним, че от 50-те години насам пистовите състезания в Швейцария са забранени. Но не и ралитата и планинските надпревари.
 

Тагове: red bull
0 от 500