IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW планира още инвестиции в Германия

Компанията ще увеличи производството на електромобили в Цвикау

VW планира още инвестиции в Германия

В най-скоро време надзорния съвет на Volkswagen ще одобри увеличаване на инвестициите на компанията в завода й в Цвикау, Източна Германия. Дълги години там се произвеждаше „Гордостта на ГДР” Trabant, сега в завода се сглобяват Golf, Passat и купета на Bentley Bentayga, а в близко бъдеще – и все повече електромобили.

VW планира още инвестиции в Германия

Германската компания планира да инвестира над 20 милиарда евро в развитие на електрическата мобилност до 2030 година, включително и за развитие на батериите на електромобилите и модернизиране на заводите си. В завода в Цвикау работят почти 9000 човека, а през 2020 заводът трябва да започне производство на първия масов електромобил на VW – хечбекът I.D.

Според източници от VW, производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене ще бъде преместеновъв Волфсбург и Емден, за да може да се увеличи капацитетът на фабриката в Цвикау за производство на електромобили.

След глобалния скандал „Дизелгейт” VW загърби дизелите и полага сериозни усилия, за да навакса изоставането си по отношение на хибридните технологии и електромобилите. Според плановете на компанията до 2030 година тя трябва да предлага електрическа версия на всеки един от общо 300 модела, произвеждани от марките под шапката на VW Group.

Предполага се, че решението за увеличаване на инвестициите за електромобили в Цвикау ще бъде взето още в края на тази седмица, когато се събира надзорният съвет на VW.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Братле, японците освен, че правят по - добрите и по - модерни 'автомобили', също така са и много по - качествени, благодарение на 30-годишното партньорство с Кобе Стийл, за стоманата, и също така да не забравяме, че японските коли са ги проверявали най-компетентните и най-висококвалифицираните служители по контрол на качеството.
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това изречение е най-важно в статията и обяснява защо японците правят по-добрите и модерни автомобили:"След глобалния скандал Дизелгейт VW загърби дизелите и полага сериозни усилия, за да навакса изоставането си по отношение на хибридните технологии и електромобилите."
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Легендите са Голф 2 и Гоф 3..всичко останало не важи
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дачийте са евтини, като цена, а тези, като кола!Сещаш ли се!Това са евтини бракми направени с китайски части и сглобени от лекари и инженери. Ако не ми вярваш питай Фрау Изперкел!
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Купувай си евтини от Дачия, зарежи ги тези
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    1234 ( преди 6 години )
    Много лъжат бе... Те им налагат глоби и ги друсат яко заради дизелгейта !!!??? А пък "ТЕ" инвестиции правят. Много скъпо са продавали колите си и са натрупали активи за да правят инвестиции.