IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW M3 – мек хибрид с 500 к.с.

Спортният седан няма да бъде рязък като предшественика си

Новото BMW M3 – мек хибрид с 500 к.с.

Германският производител BMW работи върхо новото поколение на седана 3-Series, както и върху неговата най-бърза модификация М3. Изданието Carmagazine разкрива любопитни подробности около очакваната с огромен интерес спортна версия.

Новото BMW M3 – мек хибрид с 500 к.с.

Под капака на BMW M3 G80 ще бъде поставен 3,0-литровият редови 6-цилиндров битурбо мотор, който се използва и за сегашното поколение на модела. Той обаче ще получи и така наречения „мек хибрид” – 48-волтова електрическа система, която ще зарежда бордовата електроника, електрическата турбина и системата за впръскване на вода в горивната камера – същата като при M4 GTS.

С новата технология силовият агрегат на новото M3 ще развива 500 к.с., благодарение на което спортният седан ще може да се конкурира със своя съсед от Щутгарт - Mercedes-AMG C 63, както и с темпераментния италианец от Торино - Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Новата система ще работи с роботизираната 8-степенна скоростна кутия с два съединителя, заета от „баткото” BMW M5, или с 6-степенна механична трансмисия. Задвижването ще бъде към четирите колела, като ще работи на същия принцип като при M5. Това означава наличието на специален режим, при който тягата ще се прехвърля изцяло към задния мост само с едно натискане на специален бутон.

Що се касае до шасито и останалите настройки, то там се очакват сериозни промени. Според информацията новото M3 няма да бъде толкова рязко като сегашното F80, а ще се движи по-плавно. За направата на каросерията ще бъдат използвани олекотени материали – алуминий, магний и карбон.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw 3-series bmw m3
0 от 500