IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fisker ще зарежда електромобилите за 60 секунди

С новата технология колите на ток ще изминават до 800 км

Fisker ще зарежда електромобилите за 60 секунди

Компанията Fisker, основана от датския автомобилен дизенайр Хенрик Фискер, патентова технология, която ще позволява на електромобилите да се зареждат за една минути и да изминават до 800 км. Премиерата на новата систеза ще се състои на изложението за потребителска електроника CES през януари догодина.

Fisker ще зарежда електромобилите за 60 секунди

От Fisker твърдят, че овата технология ще позволи създаването на батерии с твърди тела и по-голяма повърхност, както и с по-добра проводимост и плътност. По тези показатели акумулаторите на Fisker ще превишават 2,5 пъти познатите литиево-йонни батерии. Освен това те ще работят по-добре при минусови температури и ще се зареждат по-бързо.

Новите батерии ще могат да навлязат масово в употреба не по-рано от 2023 г. Големият проблем си остава тяхната цена, защото тя за момента е поне с 30% по-висока от тази на използваните от електромобилите акумулатори.

Във Firsker продължават работа и върху конкурент на Tesla Model S. Това ще електромобил със задвижване на четирите колела, чийто пробег с едно зареждане на батериите LG Chem ще бъде около 640 км. Само за 9 минути зареждане машината ще може да измине още 200 км.

Снимка: Fisker
 

Тагове: fisker
0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Умряла работа.
  • #11
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Който е учил физика знае, че това е невъзможно
  • #10
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    За съжаление, точно това няма да стане. Знам че е имало разговори с БМВ да се работи върху стандард за батериите и те са отказали, щото реално ако 50% от цената на ел. колата е батерията, как ще продават "премиум" продукт, като може да върви и с батерия от дачия... И все пак аз си мисля, че с подобрението на технологиите може и да се поличи това нещо ама ще мине много време. Като едно време всеки телефон с различно зарядно, е отне им много време да се унифицират и пак не на 100%.
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    КК ( преди 6 години )
    Може би трябва да се мисли и в посока смяна на батериите.Както сега има бензиностанции, така да се построят и станции за бърза смяна на батерии.При батериите трябва да се въведе стандарт както има стандарт при горивата. Да има примерно 3-4 размера и всички производители да се събобразяват с това.С течение на времето технологиите могат да се подобряват но размера (обвивката) на батерията да не се променя. Така и във бъдеще по старите коли ще могат да вървят със най новите батерии.
  • #8
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това че батерията може да се зарежда За толкова време не значи че Задължително трябва да го прави.Освен това, ако батерията може да се зарежда за минута, на кой ще му е нужна голяма батерия? Дори три пъти по-малка от батерията на Тесла, която позволява изминаване на 150 реални километри, ще свърши работа за 99% от случаите. Дори с 30% по-скъпа за киловатчас, ще излезе два пъти по-евтина. Като тръгнеш за морето, Все ще направиш компромис да спреш два пъти по за минута-две, а защо не и 5 мин?
  • #7
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Поредните простотии, които електро-терористичната пропаганда бълва. В момента се счупват от терзания всики производители как да понижат цената на батериитещото една електричка излиза тройно по-скъпа от конвенционален автомобил а тия искат след 6 години да предожат нещо дето ще е с 1/3 по-скъпо от сегашната цена.. И както е казал Пена долу... егати и чудовищното зарядно ще трябва :D
  • #6
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Що му трябва да купува, ей я къде е тролейбусната спирка :)
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    до мечтателче какво ти пречи и сега да се возиш на електричка? Отиваш и си купуваш. Има доста предложения на пазара. Няма нужда да чакаш защото тогава ще се оправдаеш, че пенсията ти малка...
  • #4
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пееш ли ми Пенке, кой ли те слуша.Пенке, тия сметки в даскало, ако ги правеше едно време сега нямаше да работиш с мекото си продължение от гърба.
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    Твърдо "за" електрическата мобилност съм, ама и според мен са пълни глупости.И толкова много са бързали до го публикуват, че има доста печатни грешки...Нищо де, от втория или третия опит може и да има по-близки до реалността данни...Според мен не е една минута, а примерно 5 или 10, и не са 800 км, а примерно някаква част от батерията - примерно за 100 или 200 км (както горе-долу пише накрая за конКОРента на S-ката)...