IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите на Tesla получиха „режим на охлаждане”

Опцията ще забавя ускорението и ще повиши комфорта на пътниците

Моделите на Tesla получиха „режим на охлаждане”

Компанията Tesla Motors представи нов специален режим за движение на електромобилите си Model S и Model X, който е получил името Chill Mode (режим на охлаждане). Неговата цел е да забавя ускорението на автомобилите заради по-високия комфорт на возещите се в тях пасажери.

Моделите на Tesla получиха „режим на охлаждане”

Опцията Chill Mode е достъпна след обновяването на двата модела. Режимът се активира с помощта на информационно-развлекателната система на мултимедийния комплекс. Chill Mode осигурява не само „по-меко” пътуване, но и оптимизира разхода на енергия.

Новата функция ще бъде алтернатива на режима Ludicrous Mode, който се появи при Tesla Model S през 2015 г., а по-късно бе поставен и на кросоувъра Model X. Неговата цел е подобряване на ускорението на електромобилите на Tesla от 0 до 100 км/ч с около секунда.

Моделите на Tesla получиха „режим на охлаждане”

Освен Chill Mode компанията на Илон Мъск внедри и още една новост, която засяга само Model X. Тя се казва Easy Entry и помага на шофьора по-лесно да напуска или да влиза в кросоувъра. При нейното активиране седалката на водача и воланът на Model X се прибират в изходно положение, като така оставят повече място.

Снимки: Tesla Motors

0 от 500
  • #3
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Chill Mode се превежда като "режим на отпускане/релаксация", а не "охлажда
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До Пена ( преди 6 години )
    Аз имам БМВ и колата ми се движи автономно.Автомобила е 3 годишен модел 530.Има активен темпомат чрез който колата сама си подава газ,спира и ускорява както и сама кормува но само функцията за кормуване е активна на магистрала понеже такива са правилата във ЕС до 2021 г. когато ще се позволи автномност 4то поколение.Активния темпомат работи навсякъде.Практически БМВто има възможност за автономно кормуване по всяки път и настилка.За оver-the-air updates влез във сайта на БОШ и попрочети малко.
  • #1
    4 rate up comment 8 rate down comment
    pena ( преди 6 години )
    Германците ще се научат да правят електрички, това не е трудно. Но никога няма да успеят да направят колите си софтуерно-ориентирани и да се справят с "оver-the-air updates" или пък AI за автономно движение.