IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните и комфортни коли на 2017 г.

Класацията е на американското издание Consumer Reports

Най-надеждните  и комфортни коли на 2017 г.

Експертите от изданието Consumer Reports публикуваха своята класация за най-надеждите автомобили на 2017 г. Тя е съставена на основа на мненията на собствениците на коли, които е трябвало да оценят колите си по четири критерия – цена, надеждност, управляемост и комфорт.

Най-надеждните  и комфортни коли на 2017 г. в САЩ

Първото място е за субкопактната Toyota Yaris iA, която на някои пазари е известна като Mazda2 и Scion iA. Автомобилът е оборудван с 1,2- и 1,5-литрови мотори, които се съчетават с механична скоростна кутия или с автомат. Моделът получава високи оценки за безопасността и надеждността си, както и за нелошия комфорт, който предлага за парите си.

Най-надеждните  и комфортни коли на 2017 г. в САЩ

Едно място надолу се нарежда Chevrolet Cruze, който е и най-продаваният автомобил на марката в света. Втората генерация на Cruze се предлага като хечбек и седан, а като плюс се определя и 1,4-литровия бензинов турбомотор с 4 цилиндъра. Той е похвален заради ниския си раход на гориво. Допълнителни точки колата получава и заради добрата шумоизолация.

Най-надеждните  и комфортни коли на 2017 г. в САЩ

На трета позиция е поставен хибридът Toyota Prius, чието ново поколение дебютира през 2016 г. Ниският разход на гориво – 5,4 л/100 км (смесен), превръща този модел в един от най-икономичните. Като плюсове на Prius се отбелязват удобният и тих салон, както и съвремените системи за безопасност.

Най-надеждните  и комфортни коли на 2017 г. в САЩ

Четвъртата позиция е за Mazda MX-5 Miata. Този автомобил се цени от собствениците си за достъпната цена и надеждността, както и заради удоволствието от управлението и впечатляващия дизайн. В Consumer Reports определят  MX-5 Miata като „един от най-добрите роудстъри със задно предаване в света”.

Най-надеждните  и комфортни коли на 2017 г. в САЩ

В Топ 5 място намира и корейската Kia Optima, която се превърна в един от най-популярните седани от среден клас в света. Автомобилът се слави с отличния си дизайн, удобния интериор, големият брой екстри още в базовата версия и 10-годишната гаранция на каросерията.

В първата десетка на американското издание са намерили място още  Chevrolet Impala, Subaru Forester, Toyota Highlander, Audi Q7 и Honda Ridgeline.

Снимки: Производителите
 

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Германише кашонен-дас ауто ***!
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    бутало ( преди 6 години )
    Не обвинявайте Consumer Reports а превелите статията. Consumer Reports просто им списък за препоръчвани автомобили като комбинация от няколко критерия. Всеки от посочените автомобили е препоръчван в сравнение в други от същия кла. Toyota Yaris iA е Мазда 2 седан с грозна предна решетка в клас subcompact. Сравняват я с Ford Fiesta или Mitsubishi Mirage, а не с Е-клас. Audi Q7, например е в класа Luxury SUV.
  • #8
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Най-надеждните и комфортни коли на 2017 г.""Първото място е за субкопактната Toyota Yaris iA,"Спрях да чета веднага след първото изречение! Щом и Ярис стана комфортен....
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Халика ( преди 6 години )
    Реномираните немски издания Фалят немски коли.Не ми хФали немските издания за меродавни.Корупцията е навсякъде
  • #6
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Радев ( преди 6 години )
    Стига с тия глупави американски класации. Не виждам с какво са меродавни, при положение че половината коли не се предлагат в Европа. и аз съм на мнение, че подобни данни би следвало да се публикуват, когато са от реномирани европейски издания като Аутобилд, Аутомотор унд Шпорт, Аутоекспрес и пр.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Новото поколение на Honda Civic Type R спечели приза в категория Най-добра спортна кола от дамското издание на наградите за Световен автомобил на годината. Уникалното на този конглокс е, че журито му е изцяло съставено от жени.
  • #4
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Georgi ( преди 6 години )
    Ако няма за какво да пишете, по-добре превеждайте дословно дневните новини в Аутобилд, а не да пишете подобни простотии. Някакво американско списание хванало най-евтините малолитражки, изцяло подходящи само за градски автомобили и казало: ето това е. Който иска да види комфорта и разхода на Приус да се пусне с него от София до Варна. След минимум 5 часа път и разход около 7/100 пак ще говорим.
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    скъпи редакторчета, ( преди 6 години )
    Вместо да ни занимавате с оценката на комфорта на Ярис или Мазда2,а най-вече на Сцион,която спира да съществува като марка,защо не публикувате отчетите на АСАЕ за периода? Или това което става в Европа не е от интерес на европейците,а по-важен е "комфорта" на Сцион.
  • #2
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Поредна публикация, при която има ярка липса на информирано и критично журналистическо присъствие. Оценява се надеждност, но първият критерий е цена? Вторият критерий оценява надеждността чрез... надеждност. По-долу в текста като водещи мотиви за аргументиране на първите 5 се явяват икономичност и шумоизолация, чак отличен дизайн. Ясно видимо хората са оценявали нещо друго. Преводът може да е лош, може да е разбирането на текста, може дори авторът да се е объркал! Субективна удовлетвореност?
  • #1
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Хайде стига! ( преди 6 години )
    И как собствениците на ярис,Сцион,Круз или Мазда2 могат да оценят комфорта,управ лямостта