Вход   Регистрация

Шефът на Kia Europe: Дизелът е прекалено "демонизиран"

Шефът на Kia Europe: Дизелът е прекалено "демонизиран"
 

Майкъл Коул не очаква масова електрификация и хибридизация в близките години

Продажбите на Kia в Европа са се увеличили с близо 30% от 2012 г., когато Майкъл Коул пое управлението като оперативен директор на марката. За 2016 г. ръстът на продажбите в региона е с 13% - до 435 316 автомобила, като в компанията се надяват този резултат да се увеличи след пускането на компактния SUV - Stonic.

Шефът на Kia Europe: Дизелът е прекалено

Въпреки тези позитиви, самият Коул е доста предпазлив в прогнозите си заради спадането на продажбите на моделите с дизелови двигатели. В интервю за Automotive News той определя случващото се като прекалено "демонизиране", коeто е засегнало доверието на потребителите.

"Промишлеността си върши работата, обяснявайки, че може да има чист дизел и това гориво ще бъде част от решението за чист въздух. Лично аз не виждам масова електрификация или преминаване към бензинови хибриди в близко бъдеще, така че дизелът ще продължи да играе основна роля", категоричен е Коул.

Според него, Kia прави всичко възможно да се приспособи към новите изисквания, при това в най-разумни срокове. Голямото предизвикателство пред марката е постигане на  нива от 95 гр/км CO2 през 2020 г.

"Ясно е, че ще се нуждаем от повече електрически автомобили. Имаме планове в тази посока, но все още не мога да обявя нещо конкретно. Определено ще предложим повече електромобили и повече хибриди - както plug-in, така и стандартни. При тях дизеловият двигател ще продължи да се използва", обяснява шефът на Kia Europe.

Топ-мениджърът допълва, че проблеми с дизеловите модели на марката, в това число новият Stonic, на пазари като Италия и Португалия няма да има. Като цяло обаче в компанията очакват търсенето на тази версия на модела да бъде под 10% от общия брой продажби. Коул също така е категоричен, че Kia няма да предложи по-малък SUV от Stonic, както и че няма да има електрическа версия на този модел.

Шефът на европейското подразделение на Kia дава и доста любопитен отговор на въпроса "Защо Kia и Hyundai, въпреки близките си връзки, пускат малки SUV-модели на пазара (в случа Stonic и Kona), които са на различни платформи. И не е ли изпусната възможността за направата на икономии?".

"Синергиите с Hyundai идват от по време на самото развитие на един автомобил, особено на неговите задвижващи агрегати. След това настъпва ясно разделение. Тъй като и двете компании са основни играчи на пазара, е неизбежно да предлагат автомобили от един и същи сегмент", обяснява Коул.

Снимка: Kia
 

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 7 )

Напиши коментар Влез

от: olo ( преди 10 месеца )

Всичко с тоя дизел скандал беше *** с хората, сега гледат как стадото се движи по желание на богатите. Правят по скапани и по скапани коли за да се развалят по често и на хората да им се налага да купуват нови, уж да се върти икономиката, или хората да бачкат пък те богатите не.
Отговори
 
+2
 

Положителни: 3  Отрицателни: 1

от: Фолк с японски ваген ( преди 10 месеца )

Щом дизела е толкова вреден, що не направят тировете на бензин, хм?
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 2  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Всичкото смок в БГ е от Соцвагени, пушеши и харчещи масло!
Отговори
 
+11
 

Положителни: 17  Отрицателни: 6

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Тъй ли уа, тъй ли прай голфа уа ?
Ам чи как прай твойта Тойота уа, цветенца ли изпуска отзад уа ?
Отговори
 
 -11
 

Положителни: 4  Отрицателни: 15

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Ще ги видим колко ги бива тези Kona и Stonic. За мен Nissan Juke е абсолютно недоразумение и надценена като кола. А корейските са по евтини.
Отговори
 
+2
 

Положителни: 7  Отрицателни: 5

от: Булгаристан ( преди 10 месеца )

Да дойде в БГ да види "демонизацията" на кръстовищата в София.
Аверите с премиум дизеларките "нов" внос като се издемонизират на кръстовището и останалите се дематериализират.
Да дойде да види голфу на бай Киро какво прави. Убеден съм, че военните могат да го ползват сместо димка.
Отговори
 
+18
 

Положителни: 23  Отрицателни: 5

от: Axel ( преди 10 месеца )

Ще ме прощава тоз господин, но Stonic и Kona не се струват парите.
Отговори
 
+4
 

Положителни: 11  Отрицателни: 7


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising