IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Представиха суперкола с мотор на Ford Focus RS

Моделът Saleen S1 е разработен още преди 10 години от германската фирма Artega

Представиха суперкола с мотор на Ford Focus RS

През 2012 г. германската компания Artega обяви фалит и беше закупена от американския предприемач Стив Салин. Той е добре познато име в автомобилния бранш, след като през 80-те години на миналия век се прослави с редица тунинг-проекти на Ford Mustang, а след това създадени и хиперколата Saleen S7 – един от най-бързите автомобили на планетата.

Американци представиха спортна кола с мотор на Ford Focus RS

Най-новият проект на американеца носи името Saleen S1, който всъщност представлява един от проектите на Artega, известен като GT. С производството на автомобила ще се заеме американо-китайското предприятие Jiangsu Saleen Automotive Technology. То ще осъществява и обслужването на автомобилите след продажбата им.

Самата машина Artega GT е сериозно преработена, след като Салин придобива правата над нея. Променен е екстериорът, а двигателят с 300 к.с. от Volkswagen е заменен с 2,3-литров EcoBoost от Ford Focus RS. Той разполага с 350 к.с. и 475 Нм въртящ момент, но е преработен и вече развива 475 к.с. и 577 Нм.

Обявената максимална скорост е 290 км/ч, но другите характеристики засега се пазят в тайна. Те ще станат ясни по време на автосалона в Лос Анжелис в края на месеца, където автомобилът ще запише световната си премиера. Известно е, че моделът ще се предлага в Китай, но Салин вече организира и продажбите му в Европа и САЩ.

Американци представиха спортна кола с мотор на Ford Focus RS

А най-любопитното в цялата история е, че фирмата Atrega възкръсна след банкрута и се готви да предложи свой автомобил. Той ще е изцяло електрически и ще се продава под името Artega Scalo.

Снимки: Auto.Mail

Тагове: ford focus rs artega saleen
0 от 500