Вход   Регистрация

Volkswagen сменя стратегията си за Южна Америка

Volkswagen сменя стратегията си за Южна Америка
 

Компанията ще инвестира 653 млн. евро в завод и ще предложи нов кросоувър

Германският производител Volkswagen е готов с нов стратегически план за реорганизация на своя бизнес в Южна Америка. Основната промяна ще бъде даване на по-голяма самостоятелност на местното представителство на компанията, чието управление до голяма степен досега се извършваше от централата във Волфсбург.

Volkswagen сменя стратегията си за Южна Америка

Първата крачка към очакваното настъпление на континента ще бъде направена с пускането на 7-местната версия на кросоувъра Tiguan. Тя ще стъпи на пазара в Бразилия в началото на 2018 г., се казва в бизнес-плана на Volkswagen, предоставен на медиите.

През 2020 г. компанията ще предложи и напълно нов кросоувър, предназначен за Южна Америка. За целта компанията ще инвестира 653 млн. евро в завода си в Пачечо, в който ще се произвежда новия модел. Той ще бъде изграден на платформата MQB и ще се предлага на достъпна цена. Този модел ще бъде един от общо 20-те, които Volkswagen ще предложи на местния пазар в близките годин

Очаква се кросоувърът да получи името Tharu и да представлява преработена версия на Skoda Karoq. По предварителни данни, автомобилът ще се предлага с 1,4-литров TSI мотор със 150 к.с., който също се произвежда в Южна Африка. По-модерният 1,5 TSI двигател също бъде достъпен за модела.

„Volkswagen вижда огромен потенциал в южноамериканския континент, а готвените инвестиции ще създадат оптимални условия за ефективност на производството на нашия нов SUV, предназначен за този регион”, се казва в прес-съобщението на компанията.

Снимка: Volkswagen

Реклама  


Купи Vw

Виж всички обяви

Коментари ( 0 )

Напиши коментар Влез

Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising