IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кралят се завърна: Ето го новият Chevrolet Corvette ZR1

Екстремното купе със 755 к.с. ще излезе в ограничен тираж

Кралят се завърна: Ето го новият Chevrolet Corvette ZR1

Американската компания Chevrolet официално представи на автосалона в Дубай новото си екстремно купе Corvette ZR1, моделна година 2019. Автомобилът е получи. двигател с мощност 755 к.с. и ще излезе в ограничен тираж.

Кралят се завърна: Ето го новият Chevrolet Corvette ZR1

„Кралят се завръща, като той е по-силен от когато и да е било”, обявиха от ръководството на американския бранд при представянето на колата. И в това определено има основания. Новият Chevrolet Corvette ZR1 разчита на моделнизиран мотор 6.2 LT5 V8. Мощността му е 755 к.с., а максималният въртящ момент – 969 Нм.

От Chevrolet твърдят, че това е постигнато благодарение на специално разработена за този автомобил система за двойно впръскване на горивото. Двигателят може да се съчетава както със 7-степенна механична скоростна кутия с активен синхронизатор, така и с 8-степенна автоматична трансмисия.

Новият Corvette ZR1 ще може да развива максимална скорост от над 210 мили в час (337 км/ч). Други подробности не се съобщават, но е ясно, че купето ще се предлага с два допълнителни пакета Low Wing и ZTK Performance Package (High Wing).

Първият е стандартен – Low Wing, като позволява на автомобила да генерира 70% по-голяма притискателна сила в сравнение с базовия Z06. Най свой ред ZTK Performance Package осигурява още 430 кг. притискателна сила (плюс 60%) спрямо Low Wing. Освен това в него влизат пренастроена система Magnetic Ride Control, гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 и специални настройки на шасито.

Кралят се завърна: Ето го новият Chevrolet Corvette ZR1

За залона на екстремното купе са предвидени опции като кожа Nappa, волан от въглеродни нишки, модерна аудиосистема Bose и регистратор Performance Data Recorder. Продажбите стартират през пролетта на 2018 г., като все още не се съобщава броят на машините, които ще бъдат направени, както и тяхната цена.

Снимки: Chevrolet
 

Тагове: chevrolet corvette zr1
0 от 500