IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz, Porsche и BMW плащат огромни глоби в Южна Корея

Трите компании са обвинени в манипулирани на резултатите на вредните емисии

Mercedes-Benz, Porsche и BMW плащат огромни глоби в Южна Корея

Три от най-големите германски автомобилни компании ще трябва да платят сериозни глоби в Южна Корея за нарушение на правилата за вредните емисии, съобщава Reuters.

Mercedes-Benz, Porsche и BMW плащат огромни глоби в Южна Корея

Mercedes-Benz, Porsche и BMW ще трябва да платят общо 70,3 млрд. вона – около 63 млн. щатски долара, след като се оказа, че са предоставяли на властите в Южна Корея документи, съдържащи фалшива информация. В тях те умишлено са занижавали нивата на вредните емисии на двигателите на техните модели.

Освен това се оказва, че германските компании са правили промени по някои компоненти на своите автомобили, като целта е била същата – намаляване на вредните емисии. Те обаче не са получили съответните разрешителни за подобни изменения по продаваните на местния пазар модели.

Интересното е, че по-голямата част от глобата – 60,8 млрд. вона (54,3 млн. долара), ще трябва да бъде платена от BMW. Баварците са уличени от Министерството на околната среда на Южна Корея и в двете нарушения на правилата на продажби на автомобили.

Снимка: BMW
 

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Е явно сте група от Карлуково щом на всеки казал нещо против немските щайгени викате че е увреден от каране на Рено!
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ! ( преди 6 години )
    Фактическият- не само 1 ти пише, че си увреден от каране на рено! ;-)
  • #13
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Не знам кой е увреден но е факт че под всяка статия пишеш за увреждане от каране на рено.Явно нещо си зациклил от това и не можеш да кажеш друго.Мисля че специалистите на 4-ти километър ще те оправят с няколко бързи инжекции!
  • #12
    4 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Неоспоримият факт е, че си доста увреден! Вероятно от каране на рено ...
  • #11
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Ти не виждаш ли че немските са със спад а генезиса е ню демек значи нов модел и вече ги мачка и скоро ще ги задмине.Това показва че ти не знаеш елементарен англииски и второ не разпознаваш отрицателни числа.Германофилите сте срам за човешкият род!
  • #10
    6 rate up comment 6 rate down comment
    До по-долния ( преди 6 години )
    Ами в твоята статистика от първите 7 места в САЩ 4 са за немски коли, в т.ч. Мерцедес 1!А корейския хуйдай на последното място...Точно от оризари като теб Бг трудно ще прогресира!
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Д-р.Куртев ( преди 6 години )
    А за разхода лъжат всички !!
  • #8
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То има статистика бе.Боже българите колко са зле прехласват се пред немците които са станали за посмешище с некадърността си пред цял свят.Ей за тва Бг няма да прогресира никога!
  • #7
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Генезис ръфа дял от измисления премиум Лексъс. От другите едва ли има какво да вземе. Виж едни джанти на Дженезис на 2г какво представляват. Тези в китайските в Маргел, са 3 пъти по качествени. Останалото вероятно е същата дреб...
  • #6
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Между другото в Сащ Генезис ръфа яко от пазарният дял на хАуди А8 Мерцедес с класссе и 7-мака на Бмв така че леко с кавичките думата луксозен и хюндай!