IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Илон Мъск се срещна с Ердоган?

Още не се знае дали Tesla ще играе роля при създаването на национален турски автомобил

Защо Илон Мъск се срещна с Ердоган?

Неочакваната визита на Илон Мъск в Турция и срещата му с турския президент Реждеб Ердоган предизвикаха учудване в повечето водещи американски медии. Ердоган в последните години е в подчертано хладни отношения с Вашингтон, а Мъск за кратко дори бе съветник на новия щатски президент Доналд Тръмп.

Защо Илон Мъск се срещна с Ердоган?
Снимка: Президентска пресслужба на Турция

Мистерията бе разбулена по-късно от говорителя на турския президент, според когото Ердоган (по-правилно Ердоан) и шефът на Tesla са обсъждали амбициите за създаване на турски автомобил, както и плановете на Анкара да изведе свои собствени комуникационни спътници през 2020 и 2021 година. Мъск е също шеф на компанията SpaceХ, която се занимава с извеждане на спътници в орбита.

Срещата между Ердоан и Мъск е протекла при закрити врати. Не е изключено на нея да е обсъждано и навлизането на Tesla на турския пазар. Електромобилите на Мъск са доста популярни в Турция напоследък, въпреки че компанията няма официално представителство и все още не е започнала да монтира планираните 10 бързи зарядни станции.
 

Тагове: tesla spacex
0 от 500
  • #10
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Точно така от цру се опитаха да го убият а Мъск работи за фбр. Падишаха обаче няма нищо против фбр и заради това кани техен представител агент Мъск.
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Ердоган в последните години е в подчертано хладни отношения с Вашингтон"В какви отношения да е след като от ЦРУ се опитаха да го убият и руснаците го предупредиха какво му се готви и в последният момент успя да се спаси.
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Striker,ти говорител на Мъск ли си или си му просто пиар?Няма нужда да се хабиш, ами гледай по-долу видеото!Може и нещо да ти светне, ама надали.Между другото да не си си помислил, че еврейчето е случайно и ей така от нищото почва да прави ракети спонсорирани от държавата и да почне електромобили от онея пари дето държавата му налива в хвърчилата. Не, че имам нещо против дори се развам на прогресивните хора носещи новото, ама тоя много прозрачен ве. Особено с камерите в колите му и записите.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кьор фишек......Тоя с космите под носа, къде се слага?
  • #6
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Шеф ( преди 6 години )
    Според мене Мъск иска да купува кожи, за кожените му салони в Теслите. Той човека е бизнесмен и от турция са му предложили по малка цена. Те и в сащ се обрязват ама сигурно скъпо продават после.
  • #5
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    До бандата хейтъри - Мъск е там, за да договаря изстрелване на турски спътници със Space X. Добре, че сте вие, горкия Илон иначе няма да знае колко е зле, хахахаха!
  • #4
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Според мен става дума за договорености между двамата за бузнес отношения. Мъск е в доста затруднено положение в момента и ходи по ръба на бръснача. Всяка грешна стъпка ще е фатална. С Тръмп не се разбраха и търси подкрепа от други. В случая ЕрДухан пък иска да прави турски автомобил и заварката може да се получи. На единият му трябват пари, евтина работна ръка и данъчни преференции, а на другият кола с която да олицетвори нацията. Дали обаче ще се получи нещо не зная. Малко се съмнявам...
  • #3
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    А може и илончо да иска да им продаде, щото според Голдмун Сакс след фиаското с модел 3 и след поредните рекордни загуби ще им трябва сериозен заем, да избутат и догодина :)
  • #2
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    кой каквото и да говори става въпрос за паритурската държава може да иска иска да купи акции
  • #1
    14 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    втасал е илон да помага за коли в турция, той не може в америка да произведе па е втасал и ердоган да прави :)Болните мозъци бързо се надушват :)