IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg Agera RS подобри още 4 световни рекорда (ВИДЕО)

Някои от тях са поставяни преди близо 80 години

Koenigsegg Agera RS подобри още 4 световни рекорда (ВИДЕО)

Koenigsegg Agera RS подобри още 4 световни рекорда (ВИДЕО)

През миналия уикенд бе поставен нов рекорд за скорост сред серийните автомобили. На специално трасе в щата Невада хиперколата Koenigsegg Agera RS с V8 двигател с 1360 к.с. успя да развие скорост от 446,97 км/ч и така да прати в историята постижението на Bugatti Veyron Super Sport от 431,07 км/ч.



Оказва се обаче, че шведският автомобил е поставил още 4 световни рекорда. На първо място, Agera RS подобрява собствения си резултат в упражнението, което включва ускорение от 0 до 400 км/ч и последвало пълно спиране. През октомври на летише в Дания колата записа 36,44 секунди, а сега го направи за 33,29 секунди.



На второ място, Agera RS регистрира най-висока средна скорост на обществен път, при това в две преминавания. В продължение на километър купето се движи със скорост 445,5 км/ч, а разстоянието от 1 миля преминава с 444,66 км/ч.

Любопитното е, че предишните рекорди в тези дисциплини са поставени преди 80 години. През януари 1938 г. пилотът Рудолф Карачиола с прототип Mercedes W125 Rekordwagen изминава километър по немски аутобан със средна скорост 432,7 км/ч, а милята – с 432,4 км/ч.

Последният рекорд е най-бърза момента скорост на обществен път – 457,49 км/ч. Предишното постижение отново е от преди Втората световна война – 432,7 км/ч, като е постигнато от същия Mercedes W125.

Koenigsegg Agera RS подобри още 4 световни рекорда (ВИДЕО)

Инженерите на Koenigsegg са категорични, че Agera RS може да се движи още по-бързо, но само на специален полигон или на солено езеро. Конкурентите обаче не спят, като Bugatti подготвя своя нов модел Chiron за атака на световния рекорд. Същото прави и компанията Hennessey с нейния Venom F5.

Снимки и видео: Koenigsegg
 

Тагове: koenigsegg agera rs
0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    D[V01D] ( преди 6 години )
    @ ha Ha:И като са 80 назад, защо в момента те са рекорьорите, а не самите мерцедес? Или Бугати или Хенеси? Сещаш ли се, че просто 80 години никой производител не се е хващал сериозно с тази игра на рекорди? Хайде не 80, защото Бугати първи започнаха от може би над 10 години, но разбираш идеята надявам се. Отделно мерцедеса е бил прототип, а тук говорим за серийни машини. Лично аз желая успех и на трите производителя (пристрастен съм към Кьонигсега, признавам си) и нека най-добрия победи.
  • #4
    0 rate up comment 10 rate down comment
    hA HA ( преди 6 години )
    80 ГОДИНИ СА НА зад от мерцедес
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Бенито ( преди 6 години )
    Добре че беше Хитлер че още през 1938г. да има такива постижения.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ... ( преди 6 години )
    KLASIKA, това какво общо имаше със статията?Кьонигсег-а е номер едно!
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    един единединствен човек разказа играта на гигантите шведите са много кухи за разлика от кристиянако шведската държава беше решила да спаси сааб и волво можеха да направят шведска тройка и да пратят немците в историятаволво позициониран в ниския и среден клас сааб премиум а конигсег щеше да е черешката на суперкарите а сега мъкааааа сааб собственост на ердоган волво на китайците