IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Помните ли дизеловия ван на AMG?

Необичайният проект се появава в края на 80-те и е базиран на обикновен бус Mercedes

Помните ли дизеловия ван на AMG?

Днес AMG е компанията, която представлява Mercedes във Формула 1, при това доста успешно – четири поредни титли при конструкторите и пилотите в последните 4 сезона. Освен това, добавката AMG към който и да е модел на германската марка означава, че на практика получавате напълно нов, доста по-динамичен и мощен автомобил.

Помните ли дизеловия ван на AMG?

Но е имало време, когато съвместната работа на Mercedes и тунинг специалистите е поела и в по-интересна посока. Като създаването на ван, носещ знака на AMG. Годината е 1989-а. Mercedes и AMG обединяват усилия, за да създадат спортен ван, базиран на популярния MB100, който се произвежда в Испания.

Помните ли дизеловия ван на AMG?

Идеята е да бъде създаден уникален за сегмента модел, който получава спортен кит, включващ различни брони, нова радиаторна решетка, кръгли фарове, странични прагове и 15-инчови лети джанти, дело на AMG. Бусът получава черно-сиво оцветяване, което трябва да го отличава от скромните черноработници, с които той се родее.

Помните ли дизеловия ван на AMG?

В интериора усилено се използва алкантара за тапицерия, а седалките получават щампа AMG. Прозорците са затъмнени в зелен оттенък, като промените обхващат и арматурното табло, на което се появяват нови по форма уреди. Промени претърпява и 2,4-литровият турбодизел, чиято мощност скача от 72 на 95 конски сили при 4400 об/мин.

Помните ли дизеловия ван на AMG?

Все пак, в AMG няма как да се задоволят само с промени в дизайна, нали?

Снимки: Mercedes-AMG

Тагове: amg mercedes mb100
0 от 500