IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гордън Мъри обеща автомобил със "съвършена аеродинамика"

Новият модел получава 3-цилиндров мотор и хибридна система

Гордън Мъри обеща автомобил със

Компанията Gordon Murray Automotive, основана от създателя на McLaren F1 и Mercedes SLR McLaren Гордън Мъри показа тийзър на първия си модел – естествено е, че става въпрос за двуместен супер спортен автомобил. А Мъри вече обеща, че колата ще има „супер съвършена аеродинамика” – нещо, което досега не е било възможно за серийните коли.

Гордън Мъри обеща автомобил със

Още при лансирането на новата компания Мъри обяви, че при производството на новия модел ще се използва формулираната от него технология iStream, като тук става въпрос за „по-лекия вариант” на iStream – Superlight. Основното постижение на производството на компоненти по тази технология е, че панелите за каросерията са с около 50% по-леки.

Освен това, в основата на идеята е заложено разбирането, че шасито трябва да изградено от стоманени тръби и композитни материали, като към него се закрепя каросерията и другите компоненти на автомобила.

Мъри допълни, че новият модел ще получи 3-цилиндров бензинов мотор, който ще е част от хибридна система за задвижване, а общото тегло на автомобила няма да надхвърли 1000 кг.

Технологията iStream в момента се използва от две компании – Yamaha и възродената TVR, където Мъри помогна сериозно за създаването на новия спортен модел Griffith.

Тагове: istream
0 от 500