IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Англия забраниха забавна реклама на Peugeot (ВИДЕО)

Чиновниците оспориха помзата от една от помощните системи на новото 208

В Англия забраниха забавна реклама на Peugeot (ВИДЕО)

Някои европейски ведомства взимат по-абсурдни решения дори от българските чиновници. Едно от тях е Агенцията за националния стандарти на Обединеното Кралство (ASA), която нареди да бъде забранена доста свежа реклама на френския производител Peuegot.

В Англия забраниха забавна реклама на Peugeot (ВИДЕО)

Любопитното е, че във видеото не се случва нещо осъдително – млад мъж в отлично настроение управлява Peugeot 208 и получава текстови съобщения от своята приятелка. SMS-ите излизат на екрана на мултимедийната система, но според Агенцията, именно това е и големият проблем.

Чиновниците са на мнение, че четенето на съобщенията отвлича вниманието на шофьора от управлението на автомобила. Точно обратното твърдят от рекламната агенция, заснела видеото. Оттам са категорични, че излизането на SMS-ите на екрана прави шофирането по-удобно и по-безопасно. Тези доводи обаче са отхвърлени.

„Ние считаме, че водачът на автомобила в рекламата отвлича вниманието си, докато чете съобщенията (без значение е, че те са на нивото на очите му). Още повече той реагира на тях и това му пречи да контролира действията си и съответно шофирането му не е безопасно”, се казва в заключението на ASA.



На свой от Peugeot защитиха рекламата, като за пореден път обявиха, че технологията i-Cockpit, използвана в най-новите модели на марката, позволява на водача да не се отвлича от управлението. Все пак френската компания реши да не оспорва решението и свали видеото от ефира на британските телевизии.

Снимка и видео: YouTube

Тагове: peugeot 208 sms
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    за пежо не може а за волво може
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    art ( преди 6 години )
    texting-а (SMS, chat)
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    art ( преди 6 години )
    testing-а трябва да е напълно забранен за шофьорите. Разговори през блутут - да!
  • #2
    28 rate up comment 2 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    И да, и не!Моят телефон в вързан към блутута на колата. Ако ми се наложи нещо да звъня, гледам да няма коли пред мен, че трудно се избира име или телефон. Ако ме търсят, просто натискам едно копче. Много е удобно! Но това за съобщенията не е добре! Я си представи как получаваш съобщение от любовницата ти, докато жена ти се вози при теб?Не става! Те затова са го забранили - хахаха.
  • #1
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Без Телефон ( преди 6 години )
    Напълно съм сагласен, че употребата на тефона зад волана трябва да бъде забранена на 100%.Само като гледам по кръстовищата колко "зомбита" има... не е истина.