IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg Agera RS счупи световния рекорд за скорост (ВИДЕО)

Шведската хиперкола разви 447,24 км/ч на отсечка в пустинята Невада

Koenigsegg Agera RS счупи световния рекорд за скорост (ВИДЕО)

Шведският производител на хиперколи Koenigsegg обяви, че неговият модел Agera RS е подобрил световния рекорд за скорост при серийните автомобили, като е развил 277,9 мили в час (447,24 км/ч).

Koenigsegg Agera RS счупи световния рекорд за скорост (ВИДЕО)

Трябва да се уточни, че засега официално потвърджение на това няма. Данните за записани не от телеметричната система на автомобила Koenigsegg Agera RS, а от отделен модул Racelogic. Затова и подробности ще бъдат съобщени в близките дни.

На официалните страници на компанията в социалните мрежи се уточнява, че рекордът е постигнат на отсечка в пустинята Невада. Зад волана на машината е бил тестовият пилот на Koenigsegg – Николас Лиля. Максималната скорост е била засечена по всички стандарти, като е постигната и в двете посоки на трасета и отговаря на скоростта на вятъра.

Koenigsegg Agera RS счупи световния рекорд за скорост (ВИДЕО)

От компанията пуснаха две видеа, като второто е заснета от кабината на пилота. И на двата записа се вижда, че пилотът започва да ускорява твърде бавно, но при достигане на 300 км/ч дава максимална газ. При първия си опит Лиля успява да развие 272 мили в час (437,74 км/ч), а във втория – 284,3 мили в час (457,53 км/ч).





Средният показател при двата опита – 277,9 мили в час (447,24 км/ч) е по-висок от досегашния рекорд на Bugatti Veyron Super Sport – 267,8 км/ч (429,7 км/ч). Той бе постигнат през 2010 г. и е официално вписан в Книгата на рекордите Гинес. Сега се очаква отговорът на наследникът на Veyron – Chiron, за който се твърди, че ще развива 288 мили в час (463,49 км/ч).

Снимки и видеа: Koenigsegg, YouTube

Тагове: koenigsegg agera rs
0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    Всички плюещи Бугати,явно не сте чели края на статията за да разберете,че чак сега Кьонигсег успява да изпревари Бугати модел 2010г. по скорост което е нещо нормално за толкова дълъг период,новият Широн ще доближи границата от 500км/ч и рекорда му ще го подобрят след още 10г. А освен това Бугати е супер луксозен и доста обезшумен в сравнение с Кьонигсег да не говорим за Венома, който е като картинг и трябва с антифони да го караш за да не оглушееш.
  • #18
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Бугати Чироса на швабите много бързо остаря. Вчера го пуснаха, а днес вече не е най-... :-) "А бре Пено, пак не си в час. Това нещо подобрява рекорда на Вейрона, 8г след неговата поява..."Бугатито е едно НИЩО в автомобилостроенето.Нищо особенно не е от техническа гледна точка."Нима? Ти кой беше? Някой селски капацитет? Всъщност Вейрона е играчка за богати хора
  • #17
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво на хората които са направили колата...Но тя чупи рекорд който е поставян на автомобил модел 2010 г. А сега сме почти 2018. При автомобилите 7-8 години са цяла епоха. Да не говорим, че както всички знаем имат нов модел.Също така автомобилите на Bugatti освен, че са бързи са и супер луксозни което не е така при Koenigsegg.
  • #16
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аман от промити мозъци.Европейска ли е колата?Европейска е!!Точка.Къде са японските хиперкари Къде е NSX,защо не я пуснат на сравнение с някоя от тези,или някое Ламбо,или някое GT?Къде остана прословутият ГТР,който никой не успя да му постигне данните от производителя,и далеч по-слаби коли го правят смешен.Защо европейските марки разширяват успешно гамата си от спорни коли,докато другите прекратяват производството им?Защо спряха Ево,Вайпър,ВРХ?Защото изостават много от европейците!!!
  • #15
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поздравления за Кьонигсег, за рекорда, дано го официализират, но не забравяйте, че при Широн предстоят версиите Grand Sport и Supersport, а директор там вече е Стефан Винкелман.
  • #14
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо не се изпреварили от кьона !Бугати Широн има огромен потенциал - тепърва ще трощи рекорди , като дошо *** :)
  • #13
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Един там ( преди 6 години )
    До Гошо,Само да вметна, че ако е много топло, то това не помага за подобряване работата на матора. :) дори обратното......Инак, поклон доземи на тия ентусиасти.Успяват да вървят в крачка с големите коцерни, че дори и да ги изпревари...
  • #12
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Завиждам много на Тойота, и много се комплексирам от Тойоти.Просто защото Тойота е много луксозна, много бърза, много технологична, много екологична, създават ей така коли за милиони само за престиж, не правят масовки за латинска америка и близкия изток.Направо се пръскам от яд и завист.Иначе браво на Кьонигсег, че ни биха в нашата игра след близо 10 години.И пак да кажа, много завиждам на японската хиперкола, която ще подобри дори и рекорда на Кьонигсега.
  • #11
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ХАхАхА *** отново припада от яд. Нормално е щом и безсмисления толуп го биха в "неговата" игра. Нормално е да припадаш от завист и яд. Не че гоуфу пред блока и има нещо общо с бугати, та така лаеш, че по-добро от него няма ама... то е ясно, че акъла ти е дефицит, а комплексите са ти в повече.
  • #10
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Когато Тойота направи нещо като кола и се доближи до 250-300 км/ч тогава ще ланкате, до тогава обаче ще се кефите на някви други компании , конглокиращи се с нас.