IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Украйна изкупуват като топъл хляб "токсични" VW Golf

Наложи се местният офис на Volkswagen да внесе втора партида коли от САЩ

В Украйна изкупуват като топъл хляб

Избухналият през есента на 2015 г. "дизелгейт" остави Volkswagen с хиляди непродадени автомобили с дизелови мотори в САЩ. Украинският офис на германския производител се възползва от ситуацията и вкара в страната партида коли, които бяха изкупени като топъл хляб, съобщава Autocentre.ua.

В Украйна изкупуват като топъл хляб

Дизеловият скандал принуди Volkswagen да спре продабжите в Щатите на версията на Golf с 2,0-литров TDI мотор. Но ако зад океана законодателството не позволява подобни коли да се използват, то в страните от бившия СССР гледат на нормите за токсичност с насмешка. Това позволи на украинското представителство на Volkswagen буквало да удари джакпота.

Компанията предложи на клиентите си комби Volkswagen Golf Sportwagen, произведенно през 2015 г. (моделна година 2016) на доста атрактивна цена. Автомобилът с 2,0-литров дизел с мощност 150 к.с. и 6-степенна DSG-трансмисия се продава в две нива на оборудване.

В Украйна изкупуват като топъл хляб

Базовата версия - S, струва 17 990 долара (15 490 eвро, 30 295 лв.), като включва 16-цолови джанти, мултифункционален волан, предни седалки с електрически настройки, 8 въздушни възглавници, медийна система и още допълнителни опции.
Топ-вариантът SEL  се предлага за 21 990 долара (18 940 евро, 37 035 лв.). В неголи влизат 18-цолови джанти, мутимедийна система Discover Media, изцяло кожен салон, панорамен покрив и спортни кресла.

В Украйна изкупуват като топъл хляб

Преди да бъдат пуснати в продажба, автомобилите са били сертифицирани, за да отговарят на местните извисквания. Променени са оптиката, както и означенията на километража - от мили в километри, и на уредите - от градуси по Фаренхайт в Целзий. Двигателите на се пипани, тъй като отговарят на Евро-5.

В Украйна изкупуват като топъл хляб

Първата партида от 1500 бройки е била изкупена буквално за часове и това е наложило вносителят да поръча още 500 коли. Те също са свършили за няколко часа, като някои от машините вече се предлагат на вторичния пазар на доста по-високи цени.  Местният офис на Volkswagen вече готви доставката по същата схема на друг модел  на марката от САЩ, като това ще стане през януари.

Снимки: Volkswagen.ua
 

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #22
    31 rate up comment 3 rate down comment
    Ганьо ( преди 6 години )
    То и аз бих купил, но в ЕС сигурно не се продават. И да се продават - цената няма да е като украинската.Далавера е да имаш такава, особено без фиксовете, защото след ремонта харчи 1/100 отгоре.
  • #21
    33 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Украйна се превръща в бунищ-ето на Европа или може-би това е помощта на "Запада" след като разтуриха държавата
  • #20
    32 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    мисли малко като пишеш кой ще работи на 100км за 2000долара ко ще е това предградие дето няма да има работа навсякъде има за да работиш на 100км значи ще работиш за 2-3пъти по 2000долара или си имаш дом както повечето и защо трябва да плащаш кредити за колата кой е казал че ще е нова кола да не споменаваме че с такива доходи купоните напълно ще покриват храната направо е толкова зле че е по-добре от 80% от света горките хора умират от глад трябва да им дават помощи как издържат на тази мизерия
  • #19
    33 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    700-800$ наем къде? В някое затънтено населено място или предградие на 100 км от раб. ти място и като сложиш гориво и разходи за двете коли (нали и жената каза, че ще работи) парите пак стават колкото за среден наем от 1500 $. Да не говорим, че от и за работа в зависимост от времето ще пътуваш поне 2-3 часа общо. Като сложиш пари за училище на зецата, кредити за колите, храна, телефон, ток, вода, интернет, 1 път ходене на ресторант в седмицата и т.н. дори по 2000$ да вземате е зле. Много зле!
  • #18
    34 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Как ще е зле средния наем в САЩ е 1000долара средната заплата е 4500долара но ти ако взимаш 2000долара и си от 1/3та които живеят под наем няма да наемеш жилище за 1500долара а за 7-800долара а и при 4 членно семейство рядко ще работи само 1
  • #17
    32 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В САЩ сам човек с 2000 е зле, а за 4 човека не е за говорене.
  • #16
    32 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам но 100% няма да умрат от глад а и едва ли има много които взимат минимална която в Ню Йорк е 10долара на час но все пак там наемите са 3 пъти по средното за страната и средната заплата е 6000 а въпроса ти е малко като как живее 4 членно семейство в Москва с една минимална 135долара като наема е в пъти по-скъп а парите едва ще стигнат да не умрат от глад а там също едва ли някой взима минимална а средната е към 1500долара
  • #15
    32 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И сега ако обясниш как живее 4членно семейство с 2000-2200 долара месечно в Ню Йорк ти свалям шапка. Някъде за щата Монтана може би е ОК. Но в повечето си повече от беден. Само единия наем за апартамент са ти тези пари
  • #14
    34 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Същите скъсаньци, като нас са тия, като чета повечето коментари.Интересно що не ги пуснаха в някоя държава от ЕС? Май не им стиска много на ВАГ да го направят, като знаят какви простотии са сътворели.
  • #13
    35 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нещо да кажеш за здравната осигуровка. Че там за 4 човека си трябва четирицифрена сума доларес. На месец!