IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Доработена Toyota C-HR ще събаря рекорда на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Кросоувърът ще пробва да стане №1 сред автомобилите с предно предаване

Доработена Toyota C-HR ще събаря рекорда на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Доработена версия на кросоувъра Toyota C-HR ще се опита да подобри рекорда за най-бърза обиколка на пистата „Нюрбургринг” сред автомобилите с предно предаване, съобщава The Verge.

Доработена Toyota C-HR ще събаря рекорда на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Машината е създадена от калифорнийската компания Dan Gardner Spec специално за тунинг-изложението SEMA 2017, провеждащо се в Лас Вегас. Поръчката за неговата направа е на японския концерн, като след края на изложбата Toyota ще го изпрати директно на Северната дъга на легендарното немско трасе.

Доработена Toyota C-HR ще събаря рекорда на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Целта на концептуалния модел е да покаже спортния потенциал на кросоувъра Toyota C-HR. Автомобилът е запазил задвижването към предната ос, но е получил нов диференциал с повишено триене. Под капака е поставен 2,4-литров двигател Toyota 2AZ-FE с турбина DG-Spec Garrett. Мощността на мотора е 591 к.с., като той работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия Toyota E-Series.

Доработена Toyota C-HR ще събаря рекорда на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

За подобряване на управляемостта това чудовище е оборудвано със специални спирачни механизми Brembo, регулируем преден сплитер и задно крило, което осигурява допълнителни 140 кг. притискателна сила.



Тази Toyota C-HR вече е била тествана на 4-километровия овал Willow Springs в Калифорния, където е записала време от 1:25,22 минути. Този резултат съответства на постиженията на Porsche 911 GT3 и McLaren 650 S Spyder на същото трасе.

Снимки и видео: Toyota

Тагове: toyota c-hr
0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Правих тест на хибридната версия. Колата е просто супер. Много добре е направена. Отвън не изглежда голяма, но вътре си е доста широко. 190 см съм висок и тежа 105 кг. Отпред и отзад си е напълно нормално за човек с моите размери. Багажника обаче не е голям. Заради красотата са направили жертва с него. Единствената причина да не си е взема беше, че няма хибридна версия 4х4. Имам къща на Владо Тричков и задължително ми трябва 4х4 и хибрид, защото карам повече планинско и над 60 км на ден.
  • #3
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Заглавието на тази статия ме накара да се усмихна. Даже няма да си направя труда да го прочета...CH-R и НюрбургрингYes, ве!
  • #2
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Касетофон с 600 коня, ако не подобри времената на хетчбеци с по 300 коня, ще е голяма забава...
  • #1
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жестока машина. Кефи от всякъде. Не зная дали ще подобри някакво време и не ме вълнува, но е направена без забележки. И това все пак е мини СУВ, а ще се конКурира с хечбеци, което не е в полза на Тойотата. Все пак предполагам са е направили така, че да компенсира недостатъците на СУВ-овете и да се представи достойно. Трябва според мен да има най-бърза обиколка на СУВ 4х2 и 4х4, за да има разграничение между класовете, а не да са омешени всички с предно.