IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla записа най-голямата загуба в историята си

От началото на 2017 г. компанията на Илон Мъск е на минус с 1,28 млрд. долара

Tesla записа най-голямата загуба в историята си

Компанията Tesla записа най-голямата загуба в цялата си история, става ясно от публикувания финансов отчет. За третото тримесечие на 2017 г. чистата загуба на производителя на електромобили е 671,16 млн. долара. А за деветте месеца от година резултатът е 1,28 млрд. долара, съобщава Wall Street Journal.

Tesla записа най-голямата загуба в историята си

В същото време приходите на компанията за тримесечието са 2,98 млрд. долара, което превишава прогнозите на експертите. Преди година резултатът беше 2,3 млрд. долара. То се дължи на 18-процентовия ръст на продажбите на Tesla Model X и Model S, както и на излизането на пазара на Model 3.

От отчета става ясно, че за периода юли-септември 2017 г. Tesla Motors е построила още 126 зарадни станции и така общият им брой достига 1032. Приходите на компанията от продажба електричество и от неговото съхранение достигат 317,5 млн. долара.

Трябва да се отбележи също така, че именно през третата четвърт на тази година компанията продаде своя 250-хиляден автомобил. Само преди 5 години Tesla предлагаше единствено вече спрения от производство роудстър и общият брой на предадени на клиентите коли е бил точно 100 пъти по-малко.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #14
    6 rate up comment 8 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    ...А големите производители, докато изкарат нещо с характеристиките на сегашните Тесли, ще минат поне още 5, ако не и 7-8 години, а дотогава Елонката и екипът му ще са още няколко обиколки напред, ако си изиграят картите правилно разбира се.Засега се справят...
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    Ако имат пари за още 3 години - супер. Дотогава ще правят по 100-150К S и X на година и по 300-500К 3-ки на година. Гигафабриките ще работят в оптимален режим (сега още се строят и производството не е ефективно).Рискът е наистина много голям, обаче прогрес в този свят има благодарение на такива хора, а не на ***, дето седят на дивана, гледат телевизия и повтарят как нищо няма да стане и че това е балон......
  • #12
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Забравяте, че Тесла досега прибираше субсидии от американската държава за над 6 милиарда долара, това време свърши.Забравяте о че Тесла си изчерпа контингента на автомобили за които собствениците могат да получат субсидии.Забравяте също че и конглокентите идват съвсем скоро. Така че на Тесла и предстоят тежки времена.
  • #11
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Глупости на търкалета, продажбите на електро-трошки са под 2% от общия дял, това че банда продажни политици и еко-мафиотите поставят ограниения, не значи, че ще спечелят - електричките все още са непригодни за ежедневието и са подходящи предимно за градски коли - а точно като такива не се предлагат а Тесла пък е най-неподходящата
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мъск каза, че имат още 3,5 милиарда кеш. Като свърши този кеш какво ще правят се пита в задачата!? Ако правят загуби от по милиард годишно, това ще рече че имат за още 3,5 години.
  • #9
    7 rate up comment 6 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Теслите са уникални коли, но при такива годишни загуби не знам как ще изплуват. Дори за големите автопроизводители това са сериозни загуби заради, които ще хвърчат глави. Явно и производствен капацитет нямат за да избият с продукция и да почнат да печелят.
  • #8
    4 rate up comment 11 rate down comment
    gh ( преди 6 години )
    като чуя думичката конглокенцияи ми се ще да се изкендзам в устата на тия "специалисти", които я използват.
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Наскоро имаше и статия за компаниите които "изгарят" по $1 млрд. на година са секси, но статистически обречени - просто една или 2 бяха компаниите, които са успели да изплуват при подобни загуби и то защото с инвестициите са успели фактически да станат монополисти - а Т'слата ще през 2018 ще се изправи пред сериозната конглокенция.
  • #6
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Копаш ли дъното Илончо, копаш ли? :)Всъщност тесла до момента не е заработила и един долар! Четох, че всяка продадена кола носи загуби от 13 000 долара, а това е поредната година на милиарди минус. А с модел 3 просто ще докарат нещата до около 2500 долара загуба :)
  • #5
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    балона се надува надува надувааааааанакрая се пръсваааааааа