IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennessey представи най-бързия автомобил на планетата

Venom F5 ще развива максимална скрост от 483 км/ч

Hennessey представи най-бързия автомобил на планетата

Американското ателие Hennessey представи в рамките на изложението SEMA 2017 новата си хиперкола Venom F5. Според производителя, автомобилът ще може да развие максимална скорост от 300 мили в час (483 км/ч). Това го превръща в най-бързата серийна кола на планетата.

Hennessey представи най-бързия автомобил на планетата

За разлика от своя предшественик, Venom F5 е построен от нулата, като не са използвани вече готови компоненти. В компанията са решили да се откажат от шасито на Lotus, използвано за предишния Venom GT, като новата конструкция е изцяло от карбон и въглеродни нишки.

Коефициентът на аеродинамично съпротивление при купето е 0,33. За сравнение при Venom GT то беше 0,44, а при Bugatti Chiron – 0,38.

Хиперколата със задно предаване е оборудван със 7,4-литров туин-турбо V8, който е специално разработен за не. Мощността на двигателя е 1600 к.с. и 1762 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с един съединител.

Като опция е предвидена и механична кутия, но в този случай шофьорът ще трябва да се „бори” с пробускуването и със специалния тракшън-контрол, който работи на основата на GPS-данни при скорост до 225 км/ч.

Очаква се Venom F5 да ускорява от 0 до 300 км/ч за 10 секунди, а до 40 км/ч – за 20 секунди. Както стана дума, максималната скорост е 483 км/ч. За сравнение, сегашният световен рекордьор – Bugatti Veyron, разви 431,5 км/ч.

Hennessey представи най-бързия автомобил на планетата

Ще бъдат произведени общо 24 бройки от хиперкота на Hennessey, като всяка ще струва минимум 1,6 млн. долара. За модела са предвидени опции за още 600 000 долара. Производството стартира през януари в Тексас, а първите клиенти ще получата автомобила година по-късно.

Снимки: Hennessey
 

Тагове: hennessey venom f5
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    d-r.Kurtev ( преди 6 години )
    а до 40 км/ч за 20 секунди !!*** Komedia !!
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    АХАХАХА ( преди 6 години )
    Малии до 40 за 20 секунди то бетер Москвич бе!
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Някой ( преди 6 години )
    Същото катo българските "sin cars". Коптори сглобени в гараж с шаси, двигател и ск. кутия купени от различни производители.
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Волво фен ( преди 6 години )
    Ето една наистина уникална кола.Уникална е, поне ако съдим по писаниците на " Цар Навуходоносор".Какво имам предвид ли? Тази кола има фарове отзад!!!Защо са притрябвали фарове на автомобила отзад, можем само да гадаем, но определено си е уникален автомобил...или може би трябва да напиша Оникален, както е модерно сред младежите!
  • #5
    9 rate up comment 4 rate down comment
    никога ( преди 6 години )
    Този напомпан Лотус няма да вземе обиколка на Ринг-а под 8 мин. Комплексарска история на тунинг ателие,което иска да бъде производител на хиперкари,но само за драг.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    миг ( преди 6 години )
    500 да вдигне, после да спре само...
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 6 години )
    Доста красив автомобил, въпреки ,че може би елементи са копирани от разни места,примерно бронята под предния капак малко напомня на AM Vulcan, задните фарове на Rimac Concept_One, а предните като ,че ли са фаровете на LaFerrari ,но завъртяни на 180 градуса.
  • #2
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много бавно...до 40км/ч за 20 сек.? :) :) :).."Очаква се Venom F5 да ускорява от 0 до 300 км/ч за 10 секунди, а до 40 км/ч за 20 секунди.."
  • #1
    29 rate up comment 3 rate down comment
    Poweeeeeer! ( преди 6 години )
    Викаш, те собствениците на Bugatti редовно си карат колите с 400+км/ч.? D :D :D