IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на BMW обяви: Изпреварваме Audi с години

Баварците посочиха слабостите на системата за автономно управление на техния конкурент

Шеф на BMW обяви: Изпреварваме Audi с години

Компанията Audi стана първият в света автомобилен производител, който предложи сериен модел с автономна система от трето ниво. Тя е поставена новото A8, но това съвсем не притеснява конкурентите от BMW. Те са убедени, че в Audi са избързали прекалено с подобен ход.

Шеф на BMW обяви: Изпреварваме Audi с години

Системата за автономно управление при Audi A8 работи при скорост до 60 км/ч. В BMW определят това като сериозна грешка, тъй като подобно ограничение принуждава водача постояно да преминава от ръчно управление към безпилотен режим и обратното.

„Ние постигнахме подобно ниво на нашите безпилотни системи още преди няколко години, но решихме, че няма смисъл да ги предлагаме в нашите модели. В случая, техните предимства да много по-малко от недостатъците им”, коментира Клаус Бутнер, шеф на отдела за развитие на безпилотните технологии в BMW.

Топ-инженерът допълни, че в баварския концерн работят върху система за автономно придвижване, която ще работи при скорост до 130 км/ч. Нейното използване ще бъде доста по-комфортно за шофьора и ще му донесе повече ползи. Системата трябва да бъде готова за серийно производство през 2021 г.

Освен това, в BMW планират да предложат и системи с 4-о и 5-о ниво на автономност, но те няма да бъдат предназначени за автомобилите, които излизат на пазара, а само за системите за „каршеринг”. В момента баварците вече тестват подобна система в новото BMW 7-Series, като няколко такива коли се движат по пътищата на САЩ. Компанията предвижда през 2019 г. техният брой, само в Щатите, да достигне 100. Поне още толкова ще се появат в Европа и Китай.

Снимка: BMW

Тагове: bmw audi
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 7 rate down comment
    100% ( преди 6 години )
    един приятел има най новата 5 серия. И миналата седмица по магистралата караше със 180км. без изобщо да пипа волана! Колата си вървеше и завиваше абсолютно сама!Доста е трики :)
  • #12
    1 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    КОГАТО порастнете(на акъл) ще раберете,че има само " Мерцедес и всички останали"! Смешковци! Крийте се под полите на ебаните си майки! Аз съм ги е е*бал вече!!!!! И вас също, докато сте били вътре!!!!
  • #11
    4 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Mercedes са номер едно! А, БМВ и останалите дори ги НЯМА! Кой е номееееееер еднооооооооооо??????????!!!!! Мерцедес форевер!!!!!!!*** ДУГИТЕ!
  • #10
    4 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Плчете , о губещи!!! Запазете си сълзите и за следващтите сезони!!!! Мерцедес са номер едно завинаги!!! Закономорно е !!!!!
  • #9
    4 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    и кой отново и за пореден път е номер едно!!!! Мерцедес!!! Номер едно за супер вечни времена!!!!! Ураааааааааааааааааааааааааааааа!
  • #8
    8 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А докато Ауди и БМВ правят щайги, Мерцедес дърпа все повече.....
  • #7
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нали ти казах да пишеш на бълг.език,***?!
  • #6
    3 rate up comment 26 rate down comment
    bmw435cc,X3G01 ( преди 6 години )
    zapi6etqe si datata 21.01.2018.6te pusna live vlog ot youtube canala si za reveal na hyper luksoznia mi premium SUV.Az 6te bada parvia balgarin s novoto BMW X3
  • #5
    41 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Вместо да се дърляте кой бил по-велик просто се обединете срещу глупостта автономно шофиране! Ако искате да киснете като маймуняк на клон в колите си докато електронката ви придвижва напред просто ходете и фанете автобусчето, освободете ни пътищата на тия дето не ни мързи, можем да си караме коли И ОБИЧАМЕ ДА ГО ПРАВИМ!
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Конглокенцията няма да спи до 2021-ва, така че злорадство то е излишно.