IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунинг компания възражда легендата AMC Javelin

Съвременната версия е с мощност 1013 к.с.

Тунинг компания възражда легендата AMC Javelin

Американската тунинг компания Ringbrothers ще представи на изложението SEMA своята версия на култовия модел AMC Javelin AMX от 1972 г. Колата е с напълно нова карбонова каросерия и двигател Hellcat – същият, който се използва при Dodge Challenger SRT Hellcat и Jeep Grand Cherokee TrackHawk.

Тунинг компания възражда AMC Javelin

Естествено, използването на фиброкарбон означава по-ниско тегло и повече здравина, като най-добри резултати в тази насока са постигнати при определени елементи: покрива, капака на двигателя, решетката на радиатора и други панели от купето.

Тунинг компания възражда AMC Javelin

Възроденият автомобил се задвижва от 6,2-литров V8 мотор с компресор Whipple и нов електронен блок, който управлява работата му. Промените са повишили мощността на двигателя от 717 на 1013 к.с. За реализирането на тази впечатляваща мощност се грижи спортната версия на 4-степенния автоматик, създаден от Bowler.

Този AMC Javelin AMX е само единият от експонатите на компанията за SEMA. Другите също са интересни: Dodge Charger от 1969 г. с удължено шаси и 6,4-литров V8 HEMI двигател и ретро пикап Ford F-100 с 5,0-литров двигател от моделното семейство на Ford Coyote.

Тагове: sema amc javelin amx
0 от 500