IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеният Citroen C4 Cactus получи „летящо килимче”

Кросоувърът се превърна в хечбек и получи нов двигател

Обновеният Citroen C4 Cactus получи „летящо килимче”

Компанията Citroen официално представи обновения си кросоувър C4 Cactus, който вече ще бъде позициониран като хечбек. Голямата промяна при модела е в окачването, както и в липсата на станалите емблематични за него защитни елементи по каросерията Airsumps.

Обновеният Citroen C4 Cactus получи „летящо килимче”

Обновеният Cactus е поучил нов тип окачвне, което заменя досегашното Hydractive (хидропневматично). В Citroen сравняват новата система с „въздушно килимче”, като ефектът за това се постига с поставянето на хидравлични ограничители в амортисьорите. Тяхната цел е да ограничават и поглъщат енергията при спиране и преминаване през неравности.

Променен е и дизайнът на екстериора, като вече ги няма познаните въздушни балончета (Airdumps) на вратите и на броните. Те предпазваха каросерията от одрасквания и леки сблъсъци. Сега тези елементи са останали единствено на праговете.

Моделът е получил и нов двигател – 1,2-литров бензинов турбомотор с 3 цилиндъра, развиващ 130 к.с. Той се комбинира единствено с механична скоростна кутия. Citroen C4 Cactus ще продължи да се предлага с бензинови двигатели с 81 и 110 к.с., както и с 1,6-литров дизел със 100 к.с. На по-късен етап ще се предлага още един дизелов мотор, развиващ 120 к.с.

В списъка с оборудване на обновения модел влизат 12 електронни асистента и системи за безопасност. Сред тях са функция за следене на лентата на движение, системи за мониторинг на „слепите” зони, функция за разпознаване на пътните знаци и система за внезапно спиране.

Освен това инженерите на Citoen сериозно са подобрили шумоизолацията на салона, а също така са сменили и предните седалки на автомобила.

Снимки: Citroen

0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Явно .. ( преди 6 години )
    си бил на 2 кила ракия та да ти харесва рено.
  • #17
    7 rate up comment 1 rate down comment
    2 кила ракия ( преди 6 години )
    До къде стигна автомобилостроенето... ако искаш един нормален двулитров 4 цилиндров двигател, избора ти се свежда само до 2-3 немски марки и техните подмарки...Онзи ден видях новия Меган на улицата, много ми хареса. Отворих в сайта на рено за да видя офертите... ми той се предлага само с 1.5 дизел, 1.6 бензин и 1.2 турбо бензин. Най-мощната версия - 130 коня. Не мерси. Преди 15 години имах рено 19 16в 136 коня, все си мисля че трябва да има някакъв прогрес от тогава досега. Явно съм сбъркал.
  • #16
    6 rate up comment 3 rate down comment
    JEEP ( преди 6 години )
    Страшно тъ,п,а м,ода е това, отпред да приличат на три коли една върху друга
  • #15
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    PSA са най-големите ***.Сега и Опел ще развалят.
  • #14
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Като как само по себе си джуджето рено ще "купи" гиганта Нисан!? Та на едно произведено в някой бандустан и със зор продадено рено съответстват поне 5-6 нисана!Ясно как - с държавни пари!Рено са същата полудържавна перачница като СОЦваген!
  • #13
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Рено купува автофирми, а ПСА се продадоха на Китайците, защото никой друг не ги иска.Относно Опел, пълна финансова грешка.Опел и Воксхол имат относителен дял САМО в Европа, където е пренаситено.
  • #12
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Въобще ... ( преди 6 години )
    какво правят рено-куковци като тоя дето се е именувал като "факт"(на глупостта ли?) в статия за Ситроен?
  • #11
    4 rate up comment 10 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    а дудуци праиш ли? и то "работа като работа", иначе като как ше си купиш "грандиозна" кола от рено, па и фичката на капака ше ти отива! )))))
  • #10
    17 rate up comment 3 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Само в България мияч на чинии звучи мръсно.Работа като работа ти кво ядрен физик ли си?
  • #9
    3 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    поредната миячка на чинии в пицариа ама "на запад", издигнала се да си купи некое рено от автокъщата на Хасан от Париж или Марсилия.