IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-често претопяваната кола? Volkswagen Golf

Германските модели изненадващо често се предават за вторични суровини на Острова

Най-често претопяваната кола? Volkswagen Golf

Най-често даваната за претопяване кола във Великобритания е Volkswagen Golf, показва малко изненадващата статистика на онлайн платформата Auto Trader. На Острова в момента функционират няколко различни схеми за субсидиране при подмяна на стар автомобил с нов, като при всички задължителното условие е старият да се предаде за вторични суровини.

Най-често претопяваната кола? Volkswagen Golf

Golf, дълги години неоспорим крал в С-сегмента, е върнатата кола в 17% от случаите, твърди Auto Trader. Платформата позволява онлайн проверка на условията и възможностите за замяна, и данните й не отразяват непременно реално върнатите автомобили. От компанията обаче твърдят, че статистиката им е много близка до реалността.

Още два модела на VW са в челната десетка на планираните за претопяване - Passat и Polo (съответно седми и десети).

Като марка най-предпочитани за вторични суровини са автомобилите на Ford (33%), пред Volkswagen (30%). По-нататък следват Vauxhall, английският вариант на Opel, BMW и Honda.

Макар повечето схеми да са насочени най-вече към отстраняването на стари дизели от пътищата, 49% от кандидатите за участие са с бензинови двигатели.

Скандалите след Дизелгейт объркаха много хора и вероятно са причината автомобилите на VW, толкова желани доскоро, да са сред предпочитаните за предаване, коментира анализатор на Auto Trader. Втората причина е, че самата германска компания предложи своя собствена схема за изтегляне на старите модели.

Тагове: ford volkswagen golf
0 от 500