IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia готви пускането на пикап Duster

Моделът е предвиден за пазарите в Иран, Северна Афика и Източна Европа

Dacia готви пускането на пикап Duster

Румънският производител Dacia разработва пикап на базата на второто поколение на кросоувъра Duster. Проектът още е на начален етап, но автомобилът трябва да е готов най-късно до 3 години, съобщава френското издание l’Argus.

Dacia готви пускането на пикап Duster

През 2015 г. бразилското подразделение на Renault пусна на пазара пикапа Duster Oroch (на снимките), който се превърна в хит и от него в Южна Америка са продадени близо 1 млн. бройки. Това показа на французите, че интерес към подобен достъпен като цена автомобил има и те натовариха Dacia с неговата разработка.

Планира се, се продажбите на пикапа на Dacia да стартират в началото на 2020 г., като основните пазари за модела ще бъдат Иран, Северна Африка и Източна Европа. Голяма част от елементите ще бъдат взаимствани от вече споменатия Duster Oroch, като машината ще бъде с 4 врати и 5 места. Дължината ще е около 4700 мм, а товароподемността – около 650 кг.

Dacia готви пускането на пикап Duster

Разликата между пикапа за Южна Америка и този за другите пазари ще е в двигателите. Товарният автомобил на Dacia ще получи силовите агрегати на новия Duster, който бе показан само преди месец на автосалона във Франкфурт.

Впрочем румънците имат известен опит с направата на пикап на базата на Duster. През 2014 г. компанията произведе ограничена партия от 500 машини, които бяха поръчани от румънската петролна компания OMV Petrom. Те могат да превозват товар с тегло до 450 кг., като са оборудвани с 1,5-литров дизелов мотор със 110 к.с.

Снимки: Renault

Тагове: dacia duster duster oroch
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всичко е ок, цената презполагам най-вече, но защо никъде не се споменава, че това е реплика на Навара?Освен това незная защо товароносимостта е толкова малко. Досегашните дето са ги правили в ограничена серия са с 450 кг товароносимост, а новият ще е с 650 кг.Наварата е с товароносимост 1000 кг. Това е наистина пикап,а не някакви кг. които можеш и на един паркетник за ги качиш. 650 кг. са много несериозна работа за пикап.