IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-евтините масови автомобили за издръжка

Най-изгодно излиза да използваш компактен седан или хечбек

Кои са най-евтините масови автомобили за издръжка

Американската автомобилна асоциация (AAA) изчисли средната стойност на ползването и собствеността на превозните средства от различните класове. Оказва се, че най-рентабилно излиза човек да има в гаража си компактен седан или хечбек, а най-скъпо – пикап, съобщава Аutomotive News.

Кои са най-евтините масови автомобили за издръжка

Средната стойност на притежаването и използването на дадена машина е изчислена от експертите от ААА, които са взели предвид на първо място разхода на гориво, сумите за сервизно обслужване, за данъци и застраховка. Изследването е обхванало само автомобили с пробег до 24 000 км.

Оказва се, че в САЩ най-евтино излиза издръжката на компактен седан или хечбек. Собствениците на такива превозни средства харчат средно по 6354 долара на година за колите си. След тях се нареждат компактните кросоувъри, които излизат по 7606 долара за 12 месеца. В тройката влизат и хибридите – 7687 долара годишно.

По-нататък в класацията се подреждат седаните със средни размери – 8117 долара, следвани от електрическите коли – 8439 долара, минивановете – 9146 долара, големите седани – 9399 долара и големите кросоувъри – 9451 долара. Най-скъпо струва седанът – 10 054 долара на година, като при този тип автомобили важна роля играе и фактът, че тяхната стойност на пазара пада по-бързо.

Снимка: Ford
 

0 от 500
  • #5
    31 rate up comment 0 rate down comment
    Любопитен ( преди 5 години )
    Интересно разходите на електрическите коли от какво се формират?
  • #4
    39 rate up comment 0 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Целият последен абзац е много зле!И накрая седанът за 10054 долара. А този седан с какво е по-различен от горните?
  • #3
    44 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До 24 000км.????????Тогава авт. все още са гаранционни.........Цялата статия куца.
  • #2
    48 rate up comment 3 rate down comment
    Alex ( преди 6 години )
    Не е много адекватно да четем статистика за САЩ ... о то в България. Подобна статистика не биб ила интересна иза Германия.Ако е за Българиа, Румъния, Австия, Унгария, Полша, Чехия - тогава да прочетем нещо, но САЩ ... ми няма смисъл да се губи време, освен ако не се кани човек да емигрира там, знае че ще мие *** и търси начин да живее от подаяния.
  • #1
    45 rate up comment 0 rate down comment
    vel_co ( преди 6 години )
    Хубаво изследване, но американско и за нови коли. В нашите условия разпределението ще е различно, особено при малко по-стари коли, когато дойде ред за характерни знакови ремонти.