IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Франция започна ново съдебно разследване срещу Fiat-Chrysler

Концернът е обвинен, че пречи на проверките на дизеловите си двигатели

Франция започна ново съдебно разследване срещу Fiat-Chrysler

Властите във Франция са започнали съдебно разследване срещу концерна Fiat Chrysler Automobiles, който е заподозрян в опити да попречи на проверката на емисиите на дизеловите двигатели, които произвежда. Това съобщава агенция Reuters, като се позова на информация на вестник Le Mond.

Франция започна ново съдебно разследване срещу Fiat-Chrysler

След уличаването и последвалото признание от Volkswagen Group за манипулиране на тестовете на дизеловите двигатели на моделите, предлагани в САЩ, съответните органи във Франция започнаха тестове на превозните средства в страната. Целта е откриването на разлики между посочените лабораторни резултати и тези в реални условия. Службата за борба с измамите посочи Volkswagen, Renault, Fiat-Chrysler и алинса PSA като виновници и ги предаде на прокуратурата.

Сега се оказва, че всички тези производители, без Fiat-Chrysler, сътрудничат на властите. Американо-италианският концерн обаче прави всичко възможно, за да пречи на разследването, след като се е оказало, че при няколко негови модела нивата на вредни емисии на дизеловите двигатели са в пъти по-високи от реалните.

Съмнения за използване на манипулиращ софтуер има при 1,6- и 2,0-литровите двигатели Мултийет II, поставяни на модели на Fiat и Jeep, както и при 1,3-литровия мотор на Fiat Doblo. Засега от Fiat-Chrysler отказват всякакъв коментар по случая.

Снимка: FCA

Тагове: fiat-chrysler fca
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Странно защо всички статии за разследвания за вредните емисии започват с това какво е станало със VW? Нали статията е за FCA. И нали на всички стана ясно, че и всички останали лъжат колкото или повече от VW.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    А рено кога? ( преди 6 години )
    Щото оня меринджей Гомн се измъкна по терлъци чак в Япония!И кой знае кой ;) ... сложи чадър над полудържавната перачница.
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    рудолф ( преди 6 години )
    дизела е проблема...няма как да се направи над евро 3, без манипулации :)Ае със здраве!
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    qqd ( преди 6 години )
    Пичове, списващи статийте, поне превеждайте като хората. "Мултийет" му викат "Мултиджет" във FCA и в целия свят... :)